Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Uutiset - 2012, 2011 ja 2010 Uutiset - 2009 Uutiset - 2008 Lehdistössä


Uutiset 2014, 2013, 2012, 2011 ja 2010:     
Uusimmat 2014 ja 2013 uutiset englanninkielisillä sivuilla:
http://www.watercubs.com/en_news.htmLISÄTIETOA Vesipelastuskoulutuskirjasta ja trimmauskirjasta: http://www.watercubs.com/en_news_book.htm
16.09.2012

Kesä on nyt virallisesti ohi: Bettina ja Merita ovat jälleen muuttaneet takaisin Skotlantiin, Baron muutti takaisin Annina huostaan Englantiin. Ruuti, Capri ja Vera ovat muun perheen ilona Brysselissä. Ruutin kanssa on aloitettu taas pentuloman jälkeen naksutinkoulutus (haun / ota / tuo / suunnat) vahvistamista varten. Capri ja Vera jaksavat edelleen erinomaisesti ja ovat tyoskennelleet (muiden ohella) erinomaisesti. ILS International K9 Water Rescue Team Instructors Course sujui hyvin, viimeisenä päivänä saimme kokeilla Veran kanssa autosta pelastamista.


Toivottavasti kaikki oppivat kurssilta paljon, erityisesti Phill (Uudesta Seelannista) ja Ken (USAsta). Toiveissa on viedä oppia omaan maahan takaisin niin paljon kuin mahdollista ettei tarvitsisi sinnepäin lentää joka vuosi :-).


Kävimme Meritan, Baronin ja Scoutin kanssa vesipelastuskokeessa Saksassa: kaikki suorittivat A luokan erinomaisesti, ja täten siirtyivät B luokkaan seuraavaa koetta varten. Suoritus oli erityisesti Baronille erinomainen (joka myos sijoittui A luokassa 11 kilpailijasta toiseksi!), sillä Merita oli aloittanut juoksunsa edellisella viikolla! Baron suoriutui juoksuhuuruista huolimatta erinomaisesti, vaikka taytyykin myontaa ettei se ollut priimaa, tietäen Baronin normaalin tason.


Vepekokeen jälkeisenä päivänä suuntasimme Luxembourgin koiranäyttelyyn: Baron sai hienosti varasertin, Merita ylitti itsensä ja tuli Luxembourgin Juniorivalioksi! Hienoa! Näyttelyn jälkeisenä päiväna Merita lähtikin sitten Annina huostaan viikoksi, sillävälin kun Baronia ja muita käytettiin vepeleirin esimerkkikoirina.


Suomestapaluumatkan näyttelyreissut sujuivat erinomaisesti: Baron sai Ruotsista kaksi serttia, Merita sai kaksi varaserttiä :-).


07.08.2012 Kesä on mennyt huimin askelin eteenpäin enkä uskoisi että viime päivityksessä syntynyt Ariel on jo hurjat neljä viikkoa! Enää vajaa kuukausi ja Ariel onkin jo muuttanut asumaan oman perheensä kanssa Elimäelle. Perhe kyllä odottaa pientäsuurta pentua innolla ja ovat onneksi päässeet seuraamaan pennun kasvua viikottaisilla kyläilyillä.


Kesälomalla Merita (K. Rutikuiva) & Baron (K. Muskettisoturi) ovat kiertäneet kehiä Virva-Riitan kanssa hyvällä menestyksellä. Baron on saanut mm. kaksi SERTtiä Virosta ja Suomesta kaksi varasertia ja vacacibin. Merita on saanut mm. junnusertin Virosta. Näyttelyiden ohella olemme vepeilleet omassa rannassamme pari kertaa viikossa. Meritan ja Baronin kanssa olemme harjoitelleet perusliikkeita ja tottelevaisuutta vedessä kun taas Caprin ja Veran kanssa monipuolisemmin kaikkea muuta. Ruutin kanssa emme ole vielä suunnanneet veteen treenimielessä, mutta parin viikon päästä ehdottomasti. Osallistuimme Baronin & Meritan kanssa Valkealan veperyhmän Möllivepeen, jossa liikkeeinä oli mm. narun vienti veneelle & veto rantaan ja hukkuvan pelastaminen traktorinrenkaan päältä rantaan.. Molemmilla riitti intoa tehdä liikkeet hyvin, olemme erittäin iloisia treeneista ja myös sijoituksista 3. (Baron) ja jaettu 6. (Merita). 

Veperintamalla suuntaamme Forssaan 12.8 vepeilemään & ohjailemaan Lutra Lutran treenejä monipuolisempaan suuntaan & 19.8 Lahteen Hämeen Nöffien vepetreenipäivää vetämään. Röllillä (K. Rahtilaiva) sujuu vepeily kuin luonnostaan & onneksi pääseekin treenailemaan Lahden ryhmässä.

On se ihana kun Rölli asuu "lähellä", ja olemme voineet käydä Meritasiskon kanssa leikkitreffeilla. Röllistä on kasvamassa erityisen komea noffiuros!

Edellisten pentueidemme pennuista on aina aivan ihana kuulla uutisia. Orka saavutti Hyvä Koirakansalainen (Canine Good Citizen) tittelin pari viikkoa sitten ja on nyt virallisesti  CGC Kivisilmän Nostokurki. Hienoa & jatkakaa samoin eteenpäin! Jo toisen kerran Orka on päässyt Daily Astorian:in kanteen Seaman's Day paraatin vuoksi:

Video lapsien viedosta: http://youtu.be/Xsdh9YKGmt8

Linkki artikkeliin: http://www.dailyastorian.com/free/fort-has-its-day-of-the-dog/article_f2064188-cc4c-11e1-9792-001a4bcf887a.html 

(Vuoden 2011 videolinkki http://www.youtube.com/watch?v=uuuN2jMgocM&feature=youtu.be)

Donatella & Al jatkavat myös työskentelyään hyvin kuten linkin videosta näkyy: http://www.ilsecoloxix.it/p/genova/2012/08/04/AP6cA26C-cani_barca_salvataggio.shtml


11.7.2012 Ruuti synnytti aivan ihanan Arielin. Lisää pentublogissa.

 

27.06.2012 Annina ja Bettina ovat palanneet USA reissultaan. Matkakertomus taalla englanniksi.

Baronin (K. Muskettisoturi) sydän on ultrattu täysin terveeksi :-).

Pentujumppa tuntuu jo Ruutin vatsassa :-). Virva-Riitta, Ruuti ja Merita ovat matkustaneet kesämökillemme jo pari viikkoa sitten. Bettina (ja Markus) & Baron, Vera ja Capri suuntaavat Suomeen parin päivän päästä.

02.06.2012 Ruuti (Kivisilman Monitoimikone) valioitui Luxembourgin valioksi kevään erikoisnäyttelyssä. Ruuti on nyt astutettu Pandalla (lisätietoa pentuja-osiossa), ja tiineys on varmistettu ultralla :-). Odotamme muutamaa pentua syntyväksi kesälle 2012. Matkustamme heinä-elokuuksi Suomeen, ja silloin on mitä oivallisin tapa tutustua meihin ja erityisesti koiriimme. Mainitsen tässä myös samalla, että jos vepeilijoitä kiinnostaa vepetreenit tuona ajankohtana, niin ottakaa yhteyttä ja katsotaan jos voisimme järjestää jotain yhdessä. Muuten vepeilemme vain omassa rannassamme omien koiriemme kanssa :-). 

Vepestä puheenollen olemme erittäin ylpeitä sekä Meritasta (K. Rutikuiva, Ruutin pentu) ja Baronista (K. Muskettisoturi, Ruutin veli), jotka suorittivat Englannin vepekokeen A-tason erinomaisesti, Meritan suoritus oli täysin "pointless", eli ei yhtään virheitä. Upea suoritus paivää vaille vuoden ikäiseltä koiralta, jonka kanssa ollaan vepeilty vasta alle kaksi kuukautta :-)! Merita suoritti kokeen kolme liiketta (matkat 15m) alle kahden ja puolen minuutin :-D. Baronin tuloslappua ja loppusijoituksia emme ehtineet vielä saada, sillä tämänpäiväinen koe oli välietappi Englannista pois-muuton (kesäloman alku) ja seuraavan työharjoittelun välillä. Matkaa kahden määränpään on noin 2000km, eli tahdoimme päästä ajoissa matkaan.

 
Annina, Baron ja Merita - Annina & Baron, Bettina & Merita - Watermeadin vesipelastuskokeessa

Baronin sydän tarkastetaan ultralla tulevalla viikolla, ja jos tulos näyttää hyvältä (koputan puuta, mutta oletan tuloksen olevan terve), hyväksymme Baronin jalostuskäyttöön. Bettinalta (bettinasalmelin@hotmail.com) voi kysellä asiasta lisää.


Baron (K. Muskettisoturi) odottamassa vuoroaan Watermeadissä, kesäkuussa 2012

Muita kesälomasuunnitelmia on mm. vepeleirien pito sekä Oregonissa (USA) ja Michiganissa (USA), kuin myös trimmauspäivän ja yksityistreenien pito Oregonissa.. Tärkeimpänä pidämme kuitenkin jälleen harrastusnöffikasvattajan tapaamista Oregonissa, ja tilaisuutta päästä taas näkemaan pentujamme (Orka (K. Nostokurki) Oregonissa ja Chewbacca (K. Rapakontaa) Michiganissa) sekä muita tuttujamme rapakon toisella puolella, sekä tutustumaan uusiin nöffinomistajiin vepeilyn merkeissä :-). 

Syksyllä 2012 Belgiassa järjestetään vesipelastus(koira)kouluttajaleiri (todellista vesipelastusta, ei koetreenausta), jos leiri kiinnostaa (mm. ensiapu maalla & vedessa, eri pelastustekniikoita välineillä & ilman yms.), niin ota yhteyttä. Osallistujan ei tarvitse olla nöffinomistaja, eikä tuoda omaa koiraansa jos se ei ole mahdollista. Osallistujia on tulossa meidän lisäksi mm. Uudesta Seelannista, Englannista, (Belgiasta), Puolasta ja mahdollisesti myös Latviasta. 

29.04.2012 Bettina on palannut Uudesta Seelannista vepeleirejä pitämästä. Reissu sujui hyvin kuten alta voi lukea:

Kuvat: http://watercubs.kuvat.fi/kuvat/Events%20%20Tapahtumat/Bettinas%20New%20Zealand%20trip/

Matka maapallon toiselle puolelle vepeilemään (lue kuvien kanssa)

Kaikki alkoi kesällä 2011 kun tutustuin Uusi Seelantilaiseen Fiona Robertsoniin (kennel Newflands). Fiona oli tulossa kesällä Euroopan kiertueelle ja oli kiinnostunut näkemään ja osallistumaan vesipelastuskoulutuksiimme Belgiassa. Sattuman kautta vepetreenien lisäksi myös uima-allastreenit (ohjaajille) ja Karel Mennesin järjestämä koulutusviikonloppu (teoria ohjaajille) ajoittuivat loma-aikaan ja Fiona pääsi osallistumaan koulutuksiin. Fiona oli erittäin positiivisesti vaikuttunut treeneistämme ja päätti jo heti ensimmäisen uintikerran jälkeen suunnata vepeleirikutsun minulle. Uusi Seelanti on saarivaltio jossa koiria ei käytetä rannoilla lainkaan ja maan vesipelastusintoilu on vielä treenauksen suhteen lasten kengissä. Kouluttajan tulisi siis osata ohjata koulutuksia oikeaan suuntaan, jotta mahdollisesti Uudessa Seelannissakin nähtäisiin aikanaan vepekoiria rannoilla.

Matkaehdotus kuullosti mahtavalta ja jouluna reissun ajankohta varmistui. Viettäisin neljä viikkoa pääsiäisenä 2012 Uudessa Seelannissa työskennellen eläinlääkäriopintojen vaatimia harjoitteluviikkoja lähimaatiloilla (lehmät, peurat, hevoset ja sonnit) ja viikonloput treenaillen koiria. Majoitus hoitui Fionan vierashuoneessa ja lentolippukulut katettiin ilmoittautumismaksuista.  Kaikenkaikkiaan järjestin kolme yhden päivän vesipelastustreeniä (treenit aamulla ja iltapäivällä, ruokatunnilla luento) ja sain kutsun myös luennoida raakaruokinnasta paikallisessa eläinkaupassa.

Leirin osallistujamäärä oli rajoitettu kymmeneen koiraan, ja leiri olikin varauspaikkoja myöten täynnä ensimmäisenä ja viimeisenä päivänä (merivesi), ja lähes täynnä toisena päivänä (järvi). Itse huomasin koirien uintitaidon, rakenteen ja luonteen olevan suht samaa kuin mitä Euroopassakin näkee veperannoilla. Erona Eurooppalaiseen vepeilyyn on painotus merivedessä treenailuun koska sitä on helpompi löytää, mutta myös koska se antaa koiralle enemmän kannattavuutta. Itse olin erittäin hämmästynyt miten suuri ero koirilla oli meri- ja järvivedessä uidessa. Järvessä uidessa koirat painuivat alas ja uintiteho heikkeni. Jäinkin miettimään vepeleirin jälkeen Newfoundlandinkoirien oikeaa uintitekniikkaa. Newfoundlandin saarihan on suolaisen meren rannalla, onko yleisesti nöffien rakenne ja uintitekniikka lähempänä « historiallista uintitekniikkaa » kuin mitä ensiluulemalta uskoisi, sillä merivedessä uidessaan uintitekniikka paranee entisestään?

Vepetreenien sisältö kattoi perus hukkuvan pelastamisesta useamman hukkuvan pelastamiseen , erilaisiin vienteihin ja veneen hakuihin. Mielenkiintoisimmat (ja yllättävää kyllä myös onnistuneet) liikkeet olivat ns. « call off », jolloin ohjaaja heittaa esineen veteen, lähettää koiran, ja kutsuu koiran takaisin ennenkuin koira on esineen luona, ja narun haku rannalta veneelle, liike jossa omistaja lähettää koiran hakemaan narun rannalta ja tuomaan takaisin veneelle.

Vesipelastusluennot kattoivat peruskoulutuksen, uudet Kansainvälisen Hengenpelastusyhdistyksen koira-ihminen koirakko vesipelastussäännöt (hyväksytty toukokuussa 2012), sekä perus neuvoja vesipelastustreenien aloittamiseen. Paikallislehti tuli myös ikuistamaan vepetreenit viikkolehden etusivulle :-).

 
Bettina ja osa vepeleiriläisistä - Bettina rannikolla Whitiangassa

Vesipelastusleirien lisäksi kävin katsomassa Kiwi Newfoundlands vepetreeniryhmän treenejä ensimmäisen leirin jälkeen. Suunnitelmissa oli pitää koe, mutta veperyhmän ohjaaja oli niin innoissaan leirin treeneistä, että oli päättänyt mielummin treenata viikonloppuna oppimiaan asioita : ryhmän sihteeri oli kirjoittanut päivän aikana kaikki liikkeet yksityiskohtaisesti paperille (noin 14kpl per treeniryhmä!) ja niitä sitten harjoiteltiinkin :-). Voi että kun olin ylpeä ryhmäläisistä !

Juttelimme kuitenkin vesipelastuskokeista ja sain tietää ettei ryhmällä ole virallisia tiukkoja sääntöjä vesipelastukseen, vaan kaikilla koirakoilla on ns. koekirja jossa on eri luokkien liikkeet. Kun koira suorittaa yhden treenikerran aikana kaikki luokan liikkeet, allekirjoittaa treenien vetäjä koekirjan, ja koira siirtyy seuraavaan luokkaan. Käytäntö muistuttaa Englannin vepekokeiden leppoisuutta ja toivoisinkin myös tämän käytännön rantautuvan Suomeen.

Vepeilyn lisäksi kävin kolmessa koiranäyttelyssä. Näyttelyt olivat kuin Suomen kesän drive-in näyttelyita, mutta lukumäärältään huomattavasti pienempiä. Kehissä oli yhteensä noin 500 koiraa/päivä neljän tuomarin kesken. Nöffeja oli paikalla 3-5. Samana näyttelypäivänä saattoi olla jopa kaksi erillistä näyttelyä ; toinen aamulla, toinen iltapäivällä. Luokkajärjestelmä oli kuin Suomessa, vain lisänä « New Zealand bred » luokka johon oman maan kasvatit saivat osallistua. Valioluokkaa ei ollut, sillä vaikka valionarvoon tarvitaan kuusi SERTiä, on se suht helppo saavuttaa pienen osallistujalukumäärän vuoksi. Suurin ero Suomen näyttelyihin oli se, että rodun sisällä valittiin parhaat luokkavoittajat (uros tai narttu), ja kaikki luokkavoittajat pääsivät kilpailemaan ryhmäkilpailussa muita saman ryhmän saman luokan voittajia vastaan. Kilpailussa valittiin siis myös esimerkiksi « ryhmän paras nuorten luokan edustaja », ja « näyttelyn paras nuorten luokan edustaja » jne. Palkintoina jaettiin koiranruokasäkkejä ja esimerkiksi grillin puhdistimia ja pyyhkeitä. Voittajat saivat pitkän nauhan jossa luki koiran sijoitus.

Matkan välipäiviin onnistuin saamaan muutaman päivän turistimatkailua. Reissut sisälsivät mm. venereissun katsomaan delfiineitä ja valaita Aucklandin edustalla. Oli uskomatonta nähdä vedeneläimet vapaana luonnossa ja seurata delfiinien ruokinta-aikana kalaparvien ylösajamista ja lintujen, delfiinien ja valaiden yhteistyötä. Matkustin myös Lord of the Ringseistä tutun Hobbitonin ohi ja Mount Doomin kukkulalle (oikeasti tulivuori Mount Ruapehu). Kiersin myös Coromandelin rannikkoa ja kävin upottamassa jalat tulikuumaan rantahiekkaan “Hot Water Beachissä”. Uudessa Seelannissa on vieläkin aktiivisia tulivuoria ja kuumia lähteitä, kuuma rantahiekka yksi niistä. Uskomatonta oli myös yhtenä iltana hypätä ulos autosta ja loikata tien yli kuumaan jokeen pulikoimaan! Kiersimme myös entisiä ja edelleen toimivia kultakaivoksia. Kultakaivoksissa oli “glow worm nimellä tunnettuja valoa tuottavia toukkia. Toukat houkuttelevat luolien ötökät valolla muodostamaansa silkkiverkkoon, josta sitten syövät saaliinsa. Kävimme myös Wai-O-Tapun ja Orakei Korakon tulivuorialueita: värimaailma oli uskomaton!

Automatkustelun aikana näin paljon villikalkkunoita. Juttelin asiasta maanviljeliöiden kanssa, jotka kertoivat ettei Uudessa Seelannissa tuoteta teollisesti kalkkunaa lainkaan. Kuulemma villikalkkunoita on kuitenkin jopa riesaksi asti.

Kaikenkaikkiaan reissu sujui erinomaisesti ja sainkin kutsun jälleen all-expenses-paid lomalle ensi vuonna, mahdollisesti myös mahdollisuudella ensin pysähtyä vepeilemään Australiassa! Saa nähdä miten pääsen koulutöiltä, sillä tuleva kesäloma onkin jo täynnä USA:n vepeleirejä ja toivottavasti myös omien koirien pentu-uutisia :-). Vaikka reissu olikin uskomaton ja ehdottomasti neljän viikon väärti, kyllä viimeistään loppua kohti alkaa niitä omia koiria kaipaamaan.

Nyt huhtikuun loppupuolella olemme vepeilleet jo omien koiriemme kanssa muutaman viikon :-).

18.03.2012 Scout (K. Navigaattori) suoritti Belgian sosiaalisuustestin omistajansa Christinan kanssa! Onnittelut! Sosiaalisuustesti on tottelevaisuusrata ns. "kaupunkiosuudella" jossa testataan myäs koiran sosiaalisuutta. Kokeen suorittaminen on vaatimuksena osallistumiselle tottelevaisuuskilpailuihin (joihin myös Christina tähtää Scoutin kanssa).

   
   Scout (K. Navigaattori) leikkii omistajansa Christinan kanssa (kevät 2011)14.03.2012 Viime viikonloppuna oli Crufts ja viime viikonloppuna Baron (K. Muskettisoturi) muutti Annina luokse. Baron on aivan alyttoman ihana poika! Baron tottelee erinomaisesti, on hyvässä kunnossa, ja luonteeltaan on tyypillinen "lempea jattilainen" :-). Data-mopsi on vankasti päättänyt käyttää Baronia pehmeänä nukkumatyynynä. Baron taas on päätänyt liimautua Anninan kylkeen ollakseen aina käden ulottuvilla jos vain mahdollisesti saisi paijauksia :-). Öisin talo vain kumisee kun poika nukkuu ketarat ojossa kuorsaten koiraportin takana.


    Baron (K. Muskettisoturi) ja Bettina Cruftsin sisäänkäynnin edessä    -     Baron 3v, Vera 6.5v ja Merita 9kk, kevät 2012


Kuten ylläolevasta kuvasta näkee, Meritasta (K. Rutikuiva) on kasvanut aikamoisen komea nuorukainen :-). Täytyy toki myöntää että trimmaussaksia ei ole hetkeen näytetty, mutta pari päivää kuvan oton jälkeen kuoriutui Meritasta oikea fiini nuori neiti, saksimalla komeat kolmen sentin korvakarvat pois! Meritan juoksukin on paraikaa meneillään, todennäköisesti nopeasti alkanut kevät on nopeuttanut juoksun alkua. Hätää ei ole kuitenkaan neidin kasvun suhteen, sillä kokoa on jo riittämiin: tällä hetkellä pari senttiä Veraa korkeampi.


Ruuti (K. Monitoimikone) kävi Virva-Riitan kanssa Fribourgin näyttelyssä keväällä:


Ruuti kevät 2012 Kuvaaja: Melissa Brugger.

26.02.2012 Annina kävi tuomaroimassa tottelevaisuusluokat Newfoundland Club Open Showssa viikonloppuna. Koirat toimivat hyvin, ja oli ilo tuomaroida kaikki. Olimme kuitenkin erittäin pettyneitä että tottelevaisuusluokat lopetetaan Open Showsta. Toivottavasti muu taho ottaa alleen järjestää nöffeille tottelevaisuuskilpailuja.Kevät on tulossa, joten suuntasimme merenrannalle: 

 
 
   Merita (Kivisilmän Rutikuiva) 8 kuukautta.

17.02.2012 Bettinan kevään suunnitelmat on nyt lukkoonlyöty: Pääsiäisenä järjestetään Uuden Seelannin ensimmäinen vesipelastusleiri :-). 

   
06.02.2012
Ruutin (K. Monitoimikone) pentuesuunnitelmat on valmiit. Olemme erittäin iloisia mahdollisuudesta käyttää jo 12 vuotiasta, tervetta vesipelastusurosta Ruutille. Uros on jättänyt jälkelaisilleen vahvaa vepeviettiä ja hyvää terveyttä. Toivottavasti suunnitelmat sujuvat, ja meillä on kesällä mustia pentuja :-). Lisätietoa pentusivustolta.


Caprilla (L. Brysselinblicca) oli yhdeksäs syntymäpäivä 9. tammikuuta. Capri on emä viidelle pojalle, neljälle tyttärelle, isoäiti viidelle tyttärenpojalle ja kuudelle tyttärentyttärelle. Capri on kulkenut mukanamme yhdeksässätoista maassa, kilpaillut yhdessätoista ja asunut kolmessa (Belgia, Ranska, Iso-Britannia (Englanti ja Skotlanti)). Capri on erinomaisessa kunnossa ja toivottavasti meillä on vielä monenmonta yhteistä reissua edessä :-). Capri lopetti näyttelyt syksyn Euroopan Veteraani Voittaja 2011 saavuukseen, mutta jatkaa vedessä entiseen malliinsa. 


Lensimme Suomeen katsomaan Rölli-poikaa (K. Rahtilaiva) viikonloppuna. Oli ihana nähdä miten hyvin Rölli tunnisti meidät eikä millään malttanut olla tervehtimättä :-) Rölli kävi ensimmäisessä näyttelyssään, sijoittuen pentuluokan kolmanneksi. Saimme muutaman uuden kuvan pojasta. Tässä kuvat Merita-siskosta ja Röllistä. 

 
Merita (K. Rutikuiva) 8 kk  - Rolli (K. Rahtilaiva) ensimmäisessä näyttelyssään tammikuussa 2012, 7 kuukautta.


Saimme uusia kuvia Orkasta (K. Nostokurki), linkissä muut kuvat photoalbum.


Orka (K. Nostokurki) helmikuussa 2012

29.12.2011 Vuosi on jalleen melkein ohitse ja paljon on tapahtunut kuluneen vuoden aikana. Reilun viikon paasta Capri (L. Brysselinblicca), ensimmainen noffimme, ensimmainen koiramme, tayttaa yhdeksan vuotta! Aika taitaa todellakin menna kuin siivilla! Kaikki koiramme koolla joululomalla (Capri, Vera, Ruuti, Merita ja Data-mopsi)


Kaikkien koirien majoittaminen jalleen yhden katon alle (kolmen osoitteen sijaan) oli hektista ensimmaisien paivien ajan. Meritalla meni hetki ymmartaa miksi silla oli vihdoinkin nain paljon leikkikavereita ihan kotonakin :-). Koirat saivat paljon tervuren-metsalenkkeja ja huomiota koko perheelta.

 
Joulupaivan metsakavely koirien kanssa


30.11.2011 Bettinan ensimmainen tottelevaisuuskoetuomarointitapahtuma oli viimeviikonloppuna. Bettina tuomaroi Newfoundland Club Open Showssa.
 
 Merita, Capri ja Data tapasivat toisensa jalleen. Merita tykkasi leikkia Datan kanssa, mutta Data ei vastannut Meritan leikkihaluihin samalla innolla. Data olisi varmaankin toivonut etta olisimme jaaneet Skotlantiin, emmeka tuoneet mukanamme kylmyytta ja kosteutta! Merita on nyt 5.5 kuukautta ja Capri (Meritan isoaiti) tayttaa 9 vuotta tammikuussa. Data on nyt 3 vuotta.

 Scoutin (K. Navigaattori) "Big Dog Word" sanataulu koulussa on menestyksekas projeksi:

Hyvää syntymäpäivää N ja M pennut !

20.11.2011 Vielä ei ole joulu, mutta joulukorttikuvat ja vuoden 2012 kalenterin joulukuun kuvat on otettu. Kalenterikuukausiin tulee Kivisilmän M, N ja R-pennut. Jos olet kiinnostunut kalenterista, ota yhtetta (kalenteri noin 7e/kpl)

Muutama joulukuva:

   
 Merita (K. Rutikuiva) Marraskuussa 2011, 5.5 kuukautta


 
  Capri (L. Brysselinblicca) Marraskuussa 2011, pian jo 9 vuotta
13.11.2011 Pentuesuunnitelmamme muuttuivat päätettyämme lopettaa H- ja N-pentueiden jatkokasvattamisen tähän. Pennut ovat olleet luonteeltaan ja rakenteeltaan erittäin lähellä omaa ideaaliamme, mutta valitettavasti pentueiden terveys ei ole siihen riittänyt. Tarkoituksenamme on kasvattaa terveita työskenteleviä nefoundlandinkoiria, joten emme valitettavasti voi jatkaa H- ja N-pentueiden kanssa. Kaikki pentueiden koirat ovat jokapäiväisessä elämässään terveita ja aktiivisia, hyviä harrastuskoiria, mutta kollektiivisesti pentueissa on ollut hieman liikaa pientä "sitä sun tätä" ja muutama isompi ongelmakohta mitä terveyteen tulee. Valitettavasti näin voi käydä, jolloin vanhempien genetikka ei sovi hteen, huolellisesta taustatyöstä huolimatta. Tärkeää on kuitenkin olla avoin ongelmien suhteen ja ymmärtää milloin on aika lopettaa. Tulemme päivittämään pentueiden ongelmat pentuiden omille sivuille seuraavan suuremman päivityksen yhtedessä, jotta muut samojen linjojen kasvattajat voivat käyttää tietoja hyväkseen. Jännää oli kuitenkin huomioida että ongelmat joita pentueessa on ollut ei ole sellaisia joita virallisissa terveystutkimuksissa huomioitaisiin..


Seuraava pentueemme tulee siis Ruutilla (Kivisilmän Monitoimikone) kesällä 2012. Ruutin linjoissa ei ole ollut yhtään H- ja N-pentueiden ongelmia. Ruuti sai edellisen pentueensa kesällä 2011 Wee Lovett's Island of Manitoun (syntynyt 1987) kanssa. Pennut vaikuttavat erittäin lupaavilta sekä luonteensa että rakenteensa puolesta.

Tässä yksi Meritan (K. Rutikuiva), Ruutin pennun, treenivideoita (Meritan ensimmäinen kerta laatikon kanssa)
http://watercubs.kuvat.fi/kuvat/Our+Dogs/Kivisilman+Rutikuiva+Merita/balanceclikerMerita20wsmall.wmv


Bettina matkustaa Uuteen Seelantiin pääseiäisenä 2012 pitääkseen vesipelastusleirin. Matkallaan Bettina järjestää myös erinäisiä luentoja ja workshoppeja. Lisätietoa sähköpostitse!
22.10.2011 Joki (K. Neliveto), Scout (K. Navigaattori) ja Ruuti (K. Monitoimikone) suorittivat syyskussa Belgian vesipelastuskokeen A-tason, kvalifoituen B-luokkaan seuraavaa vuotta varten. Erityisesti Ruutin tulos oli mahtava, sillä Ruuti sai Virva-Riitan kanssa "Paras koiran ja ohjaajan välinen kommunikaatio" - palkinnon!


Muutama viikko myöhemmin Joki (K. Neliveto) osallistui Belgian Kennelliiton tottelevaisuuskokeeseen ja suoritti kokeen mahtavasti pistein
92/100! HIENOA!

Liikkeet:
- Pujottelu seitsemän koiran läpi, koira kytkettynä: 14/15
- Vapaana seuruu muiden koirien ohitse: 11/15
- Maahan, seiso, istu, maahan: 5/5
- Patukan haku: 14/15
- Koiran esitys (hampaat, seisonta): 5/5
- 2 min paikallamakuu: 5/5
- Luoksetulo: 15/15
- Eteenlähetys takaisin omalle paikalle 13/15
Paikalle saapui paljon katsojia ja Jokin suorituksen jälkeen kaikki taputtivat mahtavasta suorituksesta :-). Omistajan kommentti: "It really felt fantastic to work with such a Newfy !! " (Oli todella hienoa työskennellä tälläisen koiran kanssa!!) Myöhemmin samana päivänä Joki osallistui myös vesipelastusryhmänsä Championship-kisoihin, ja voitti senkin!! Joki on nyt ryhmänsä vepemestari, parantaen viimevuoden sijoitusta (toinen) pykälällä! MAHTAVAA JOKI :-) !

Scoutin lonkka- ja kyynärtulokset arvioitiin Kennelliitossa C/C ja 2/0:ksi. Virallinen sydän ultraus paljasti täysin terveen sydämen.


15-09-2011   Capri (L. Brysselinblicca) ja Vera (L. Huomiongohde) suorittivat keskiviikkona Belgian hengenpelastusyhdistyksen 1st star Water Rescue Dog Team diplomin. Tämä arvo tarkoittaa sitä, että Bettina voi nyt virallisesti toimia Belgian rannoilla vesipelastajana Caprin ja Veran kanssa. He olivat viides ja kuudes koirakko jotka ovat suorittaneet kyseisen arvon Belgiassa.

Vesipelastustapahtuma on aina uusi ohjaajalle ja koiralle, joten kokeellekaan ei ole etukäteen suunniteltua tapahtumasarjaa tai mahdollista liikelistaa. Tilanteen valmistelun aikana ohjaaja ja koira poistuvat paikalta. Kokeen aika alkaa ohjaajan ja koiran saavuttua rantaan. Ensimmäisenä on tilanteen hahmottaminen :  mitä välineitä on käytössä, missä hukkuvat ovat, mikä on hukkuvien tilanne (tajuissaan, loukkaantunut, kuollut) ja mitkä ovat mahdolliset vaarakohdat (vedenalaisiin naruihin sotkeutumisvaara (poijut), veneen moottori yms.). Tilanteen hahmottamiseen ja toimintasuunnitelman tekoon kuluu aikaa noin 30 sek ennen toiminnan aloittamista. Toimintasuunnitelmaa pitää pystyä muokkaamaan mahdollisen tilanteen vaihtumisen mukaan.

Caprin tilanteessa oli käynnissa oleva moottorivene, kyydissä "loukkaantunut kuski" (tajuissaan) ja "tajuton" (hengittava) lapsi.Veran tilanteessa oli "tajuton" (hengittävä) aikuinen ja "tajuton" (kuollut) lapsi. Molemmat koirat toimivat kuten aina: rauhallisesti, luotettavasti ja käskyjä kuunnellen; niiden kanssa on aina ilo tyoskennella vedessä. 

Capri suoritti kokeen kanssani ensin. Tässä kokeen analyysi:
1. 
Saada tajuissaan olevan kuski luotamaan minun (eli pelastajaa), jotta hän uskaltaa sammuttaa moottorin minun uidessa venettä kohti (koira seuraa perässä, hetken viiveellä).
2. Saada tajuissaan olevalta kuskilta tarvittavat tiedot : pelastettavien määrä ja ongelmien laatu
3. Kiivetä kumiveneeseen
4. Vetää moottori ylös
5. Antaa koiralle naru josta voi vetää veneen rantaan
6. Pitää tajuissaan oleva puheessa (jotta huomaa jos puhe alkaa sammaltaa) samalla kun tekee CPR:aa lapselle veneessa (hengitystiet auki, 30 painallusta 2 puhallusta)
7. Saapuminen rantaan: tajuissaan olevan tilanteen uudelleen analysointi (ja autto pois veneesta), tajuttoman lapsen kanto rannalle turvalliseen paikkaan ja CPR:n jatko
8. Tassa vaiheessa tajuissaan oleva oli kunnossa, joten tajuissaan olevan lahetys soittamaan apua (112, uhrien maara, paikka ja pyynto tulla takaisin)
9. Lapsen CPR:n jatko (koira rauhallisesti vierella)

Tärkeää Caprille oli odottaa ensin toimintaa (ennenkuin olin valmis antamaan narun), jonka jälkeen toimia itsenäisesti ensimmäisestä käskystä minun puuhaillessa muuta, sekä olla rauhallinen myös maalla ollessa.


Veran tilanteen analysointi:
1. Paattaa kumpi pelastaa ensin: tajuton lapsi (ei hengita) vai tajuton aikuinen (hengittava). Lapsi oli lahempana rantaa, aikuinen pidemmalla.
2. Lahetin Veran lapselle ja itse uin aikuiselle
3. Vera otti lapsen kadesta kiinni ja ui minulle, minun kannatellessa ja vetaessa aikuista rantaa kohti.
4. Veran saapuessa minulle, otin valjaista kiinni ja Vera veti meidat kolme rantaan.
5. Hukkuvien veto turvallisesti rantavedesta pois, ja lapsen CPR :n aloitus (aikuinen hengitti vaikka olikin tajuton, eli CPR ei tarpeellinen, hengitystiet olivat auki). 
6. Vera jatkoi halyttamiseta (haukkumista rannassa), silla rannalla ei ollut apua eika puhelimia yms.
7. 1min CPR, jonka jalkeen avun haku lahisurffiklubilta, jonka jalkeen takaisin potilaan luokse ja CPR:n jatko.

Veran tilanteessa tarkeaa oli totella hukkuvalle ohjausta (eli menimme eri hukkuville), tulla luokse hukkuvan kadesta otettuaan, seka myos jatkaa haukkumista (halyttamista) myos itse vesi-tilanteen jalkeen.Capri ja Vera vesipelastushommissa kesällä 2011:
Capri ja Vera eivät vain toimi vedessä, mutta ovat myös menestyneet näyttelykehissä hyvin. Euroopan Voittaja nayttelyssä Leeuwardenissa (Hollanti), Caprista (Larinkallion Brysselinblicca) tuli EUROOPAN VETERAANIVOITTAJA 2011 (ja ROP veteraani)! Vera (L. Huomiongohde) sijoittui neljänneksi valioluokassa ja Scout (K. Navigaattori) sijoittui toiseksi nuortenluokassa. Hienoa! Capri sai siis neljä uutta kirjainta ja kaksi numeroa nimenä eteen: EUVW-11, ja kuvansa Suomen Kennelliitton sivuille: 
http://www.kennelliitto.fi/FI/kennelliitto/uutiset/2011/20110903_euroopanvoittaja2011.htm (viimeinen kuva)

Scout (K. Navigaattori) on ollut aktiivinen omistajansa Christinan kanssa kesän jälkeen, tehden Scoutista koulun maskotin "Bid Dog Word" sanataululla. Tällä viikolla Scoutia paijasi 500 lasta kolmen tunnin Big Dog Word sanataulun julkaisemisseremoniassa. Scout kayttaytyi erinomaisesti ja antoi paljon pusuja lapsille. Scoutista tulee epailematta erinomainen terapiakoira :-).22.08.2011 Al (K. Multimedia) ja SICS ryhma on tehnyt kesan aikana paljon hyvaa PR tyota noffien ja vesipelastuksen eteen allekirjoittamalla sopimuksen Swiss airlinesin kanssa jossa sovittiin etta SICS koirat saavat matkustaa omistajiensa kanssa lentokoneen hyttitilassa. Artikkeli kuvien kanssa:  http://blog.swiss.com/2011/08/rescue-dogs-on-board.html (Al on ruskea noffi kuvissa).


 
SICS ryhma lenkokoneen vieressa - Al mukavasti omistajasa kanssa lentokoneessa

Tassa toinen artikkeli SICSin valtavan hienosta tyosta:
http://www.bergamonews.it/provincia/articolo.php?id=45553  (kuvassa Al hyppaa veneesta)

 
Yksi vanhoista aluksista joita SICS kaytti kesan partiointiin

Joki (K. Neliveto) Ranskassa lomallaan perheensa kanssa (loput kuvat kuvagalleriaassaan): 
 
Joki pelastaa Finnin - Joki nukkumassa jarvenrannalla


Kaksi kuvaa Rollista (K. Rahtilaiva) uudessa kodissaan
 
Rolli sylikoirana - Rolli "isoveljensa" Neron kanssaJa tassa kotiin jaanyt Merita (K. Rutikuiva) ensiuinnillaaan 11 viikkoisena:

 


Tassa likki Chewbaccan (K. Rapakontaa) ensiuintiin :-) :
http://www.youtube.com/watch?v=sfDPqkGysuA&feature=player_embedded


Koiramme jarvella: Capri, Vera, Scout, Ruuti ja Merita. Vera ja Ruuti ovat Caprin pentuja (eri pentueista). Scout on Veran pentu. Merita on Ruutin pentu. 
11.08.2011 Rölli (K. Rahtilaiva) ja Chewbacca (oli Sampo, K. Rapakontaa) ovat nyt uusissa kodeissaan. Rolli muutti Suomeen ja Chewbacca Michiganiin USAan. Molemmat pennut voivat erinomaisen hyvin (niinkuin myos kotiin jaanyt Merita, K. Rutikuiva). Pennut ovat erittain viisaita: oppivat uudet asiat nopeasti, aina menossa mukana, eivatka koskaan eparoi mitaan. Kaikki kantavat leluja hyvin, tykkaavat vedenalaisesta noudosta ja rakastavat leikkia vesikupeissaan. Hienoja pentuja "tyoskenteleviin" koteihin :-)!

Pitka kesapaivitys (englanniksi):


The summer holiday was planned to be as short as possible just because we had to leave Ruuti and her three puppies at home; they were too young to travel! Annina arrived from England Thursday night, we left early Friday morning to pick up Christina and Scout (K. Navigaattori) from Mons. On Friday we travelled from Brussels to Bautzen in Germany, a small little town on the German-Polish border. The 950km went quickly and we arrived to Bautzen in the early afternoon. It was a very pretty little village. 

    
Driving through Germany - Bautzen was a very pretty village

We had planned a 1250km trip for Saturday from Bautzen, Germany through Poland and Lithuania all the way to Ogre, Latvia. We left around 5am, thinking the trip would take roughly 17 hours (google maps directions!), but we ended up being on the road until 3am the next morning! It was a looong drive even though the roads were mostly in very good condition and we didn’t get stuck in any long roadworks or traffic jams. 

    
The roads were mostly in a good condition, but occasionally the tracks would be close to or over 10cm deep - A candy store sign??


 
One of the villagers on their Sunday walk.. with a cow! - On their traffic lights they had a counter going backwards to how long it’ll be until they change.The Ogre hotel was great, though I would have wanted to stay there a bit longer. Waking up late (didn’t realize the clock was an hour ahead in Latvia!) was a nightmare, though we did manage to quickly wash two newfs and trim three newfs completely in just an hour and a half. We arrived at the show grounds just in time; we managed to relax for a few minutes before it was time to enter the ring. Scout won her class with Excellent and Certificate Quality, Vera became Exc 2 with CQ and Capri became Exc 1, CQ, Veteran CAC and Best of Breed Veteran. In the Best Female class Scout became second, Vera third and Capri the unofficial fifth! A great result for the “puppy”, mum and grandmum! 

 
Christina very happy, with Capri, Vera and Scout.
Vera, Scout and Capri eating the ice-cream.

It was a very hot day so we decided to leave early and head towards Karepa, Estonia and the Estonian week long waterwork camp. On the way we stopped to reward the dogs with ice-cream; it was Scout’s first time ever getting some. At first she didn’t really know what to do with it, but quickly she learned that it was indeed edible cold white stuff :-D ! 

On our way to Karepa (400km) we stopped to eat and went to buy a small speaker for Christina’s iPod (finally!). We arrived Sunday evening to the watercamp location. 


On our way to Estonia, four cars side by side on a road that would normally fit two, or three..


The camp went by quickly and it was great to participate and especially work and help with the instructors. I was working with Karel Mennes in the water, so from our dogs only Scout was participating with her owner. 

 
The gorgeous beach -
Capri’s beach holiday.


Capri and Vera got to swim and practice in between and after the official trainings, which worked out well. Especially Capri took it as a great beach holiday; sleeping in the sun by the car all day long! 

 
Vera’s evening turn: taking us out as far as we dare..  …and then swimming back together (that’s around a few hundred meters).


 
Vera also got to get on the big boat, go for a ride on it and then jump with me.. A Huge big leap! Well done Vera - And I’m happy.


The waves during the first few days were HUGE, but Scout wasn’t slowed down by them at all. She didn’t mind getting her nose wet and she knew instinctively how to count the waves and use the currents to her advantage.

 
A big wave - Though occasionally Christina miscalculated the waves when they were going in together… 


 
…and the this is what happened (inside the wave) - Scout didn’t mind though, she was always up for MORE PLAY.

 
Fun fun fun - And always eager to go

 
Even if it was just for a normal victim. - They did some boat exercises too, but unfortunately they were too far away to take pictures.


Some of the less experienced dogs had problems going into the water (partly because the owners did not know how to count the waves), and the puppy class was moved to land trainings for one of the trainings. Land training in waterwork is very important, so it was good practice for the dogs, and great for the owners. 

Scout was placed in C-class for the trainings, but after her turn, she decided to continue to the land trainings.. always so eager to go.. (exercise: fetch from the boat)


 
But she also listens well -
Scout taking the hand


Wednesday night Karel held a first-aid/CPR seminar, and of course Capri was used as the example dog ;-). Capri liked the attention, so she didn’t mind the blowing into the nose part too much. 

There’s not much to tell about the trainings; they were pretty much what we normally train i.e. one victim, two victims, multiple victims, dead victim (take hand) as one of the victims, boat exercises (starting from boat/ending to boat/working with the boat in water as one of the objects), take a line/other object, going out to do the exercises WITH the dog or sending him alone etc.

 
And pulling by the hand - Looks chaotic, but really isn’t as everyone knows who’s supposed to save who


 
Scout’s first time saving a person from the boat.. about to jump (missed the jump picture!!)  .. And heading straight to the victim without hesitation! Perfect!


We tried to vary the exercises and keep a good pace with multiple dogs in the water at the same time, so that we were able to do around 10/15 exercises with every dog with good long distances per 1.5 hours training time. The day was split into two 1.5 hour sessions per group, with in total 4 shifts, so that we would be working with two groups a total 3 hours in the morning (1.5 hours each) and 3 hours in the afternoon (1.5 hours each). The groups consisted of around 4 dogs, which was a great group size. 

  
Like mum, like daughter.. both of them just as crazy..  -  Scout shaking


The week went by quickly. On the last day we held a demo for the kids.

 
Mio, Capri (with Karel) and Vera (Bettina) saving three victims - Capri would of course do it perfectly, following me and Vera back to the shoreOn our way to Viljandi after the waterwork camp we saw 42 storks on ONE field.


We had entered the three dogs to a show in Viljandi on the Saturday after the camp (as it was “on the way to Finland”, only a four-hour trip away per side from the route). On Friday we drove to Viljandi and washed Capri and Scout in the evening. Vera we did completely in the morning as our turn in the ring wasn’t until around midday. The show place was only a five-minute drive away, which was great as we could stay at the hotel for as long as possible, keeping the dogs as cool as possible (it was a very hot day and we didn’t have our tent to put up on at the show grounds). 

The show went amazingly well. Everyone won their classes with Excellent and Certificate Quality, Scout became the Best of Breed with a Certificate (CAC), Vera was second best female and Capri was third best female with Veteran CAC and Best of Breed Veteran. In the big ring Scout amazed us all placing Best of Group 2 from around twenty other Best of Breeds!! Well done!! 

 
Capri in the big ringScout in the big ring.


After the show we drove to Tallinn to take the ferry to Finland (Helsinki). The ferry only took just under two hours, allowing us to 
leave the dogs in the car for the trip. We were in Helsinki by midnight, at our summer cottage a few hours later.

On Sunday we had planned a trip to Lappeenranta, a city close to the Russian border. There was an agility event where we were to pick up Christina’s new Watercubs training vest. On the way we saw a sign for “sand castles”. Of course we had to investigate it a bit further and it was definitely worth t. The sand castles were amazing! 

     
One of the sand castles  -  Christina and Scout having a little fun – putting their heads through the head-holes


On our way back we went to see the camp grounds again and make sure that everything was ok. The place at Taavetti was just like we remembered, which was definitely great. 


The pretty little Scout very attentive


On Monday we decided to go to the nature park for a walk. We took Scout and Vera with us, just so that we could go for a longer and brisker walk. 

 
Scout and Christina, Vera at the front: -
Scout on her escape trip (small dot Scout, bigger dot Christina and Bettina’s head)


An hour of hiking (a quarter of the way planned) and Scout and Vera found water. That’s great as they were able to cool down. The only problem was that Scout was too hot, she wanted to cool down, and decided to start swimming, swimming, swimming away from us. Nothing would get her attention and she was going further and further. Shoes, shirt and trousers off and Christina was ready to swim after her. Scout ended up swimming around 400 meters until Christina managed to get her attention and they returned to shore (another 50 meters). Scout wasn’t tired, but Christina was (understandably) not so enthusiastic to continue so we returned back to the car and back home.Scout and Vera on our way back


Tuesday morning was full of shopping, planning and list making getting ready for the weekend’s camp. In the afternoon we participated at the Kaakon Kahlaajat waterwork trainings held by our friends. Scout was the only dog to swim this time too as there were quite a few dogs at the trainings, and getting an extra three dogs (Capri, Vera, Ruuti) would have lengthened their trainings quite a bit. We had a great evening talking to our friends and getting to know what they’d been up to the past year. 
Wednesday and Thursday were full of further planning until it was time to go to Helsinki airport to pick up Karel Mennes and Jan Counotte-DeVree. Karel is a professional lifeguard trainer and Jan an official Belgian waterwork judge. Both of them work with us regularly at our waterwork trainings, Karel being the founder and main trainer and Jan one of the founding members of the IWRDA. Jan was in Finland for the second time, the first time being two years ago participating at our camp as one of the main instructors. 
The waterwork weekend started on Friday with a level test and land trainings. While half of the group were doing land trainings with Annina and Christina, the other half was graded on a few simple exercises to determine which group they should be at for the rest of the weekend. The exercises were: retrieve a dummy, save a person, a boat exercise and swim with handler. These exercises would show us at which level the dog was at, and how ready was the owner to enter the water. We ended up having two A groups (beginners), two B groups (intermediate) and two C groups (advanced), with 3-4 dogs in each group. Karel and Bettina trained together with one group (Karel would do the general trainings, whereas Bettina would take one dog and hander to the side to explain or teach in more detail, or go over things the dogs didn’t know how to do, or needed more practice with) and Markus with Jan (with Annina). Teija and Yrjo were there for Saturday for the third training place. The timetable for Saturday and Sunday was like in Estonia: 1.5 hours of training in the morning and 1.5 hours in the afternoon for every group. During the evenings we had seminars. On Friday about waterwork training (Bettina) and Saturday first-aid for dogs (Karel).


 
The very serious first-aid seminar, thanks to Christina and Jan. You can see Markus wearing our camp T-shirt - Mugs we had for the camp


The water exercises were very similar to those we normally train, and to those we did in Estonia. We kept the trainings as varied as possible with the minimum or basic equipment to allow the participants to learn more exercises they could do on their own at home. It was important to teach the participants to use their voice (clear (loud) commands and real good praises) and make them understand that being in the water IS a part of waterwork, not just standing on the shore. We had six extra wetsuits, six extra waterwork harnesses and three extra lifejackets, and they were in use during all the trainings; FANTASTIC. We were extremely surprised (and glad) that people actually entered the water this year and really used our advice during the trainings. It was a completely different atmosphere compared to two years ago. We were impressed  

 
Scout taking a surfboard to a victim - Scout about to save two victims

 
Scout pulling a boat all the way to the shore - Dogs waiting to go to their owners in water

 
The nice beaches we were able to get for the camp - The first time any of the dogs did saving two victims with the owner


Reading the comments and seeing the dogs improve a huge lot during the few days we were there, I think everyone learned A LOT of new things to incorporate into their own trainings. The weekend definitely was a HUGE success.

Sunday evening we were going to have a Doggy Olympics game relating to waterwork, but unfortunately most of the participants had to leave early, so we ended up not having the game. It would have been great, but we really would have needed at least half of the participants to go through with it. It’s a shame they had to leave early! 

After the camp on Sunday we headed back to our summer cottage. Jan, Karel and Markus went fishing, and to everyone’s surprise Markus actually caught a good-sized pike! He earned 10 euros for that bet, and another 10e for letting it go. Jan was feeling sorry for the fish ;-). 

 
Going fishing: Jan says: “We are the Vikings – we bring food..!” - The pike (Scout is wondering whether she should go after it or not)Monday morning we left for the airport and the ferry terminal, leaving Karel and Jan at the airport, the rest of us heading to the terminal to catch the ferry to Sweden. The ferry left around 5PM from Helsinki, getting us to Stockholm at 9AM. The ferry ride went quickly as we were tired and just fell asleep straight away. Once again we realized how important the “kakka”-command is as Capri and Vera were able to quickly relieve themselves in the designated spot on the deck, but Scout (who didn’t know the command) wouldn’t relieve herself during the whole of the ferry ride! Luckily it was only a short ferry over. 


 
Bettina and Christina with the dogs (Vera, Scout and Capri) on the deck - Everyone just loooooved ScoutPlaying “find Christina” on the ferry


Tuesday morning we took Annina to the Stockholm airport (she needed to be at work on Wednesday in England and this was the only way for her to get there on time), and then headed down south towards Brussels. It was a loooooong drive because of the low speed limit due to Christina’s new trailor. We slept just under 4 hours in Germany, getting us to Christina’s house around midday on Wednesday. An hour later I was finally at home with Capri and Vera, getting to see Ruuti, the puppies… and one of the puppies’ new owners. We had seen Rolli’s owners during our waterwork camp already, but now it was time for Rolli to go home. The summer holidays were over!

22.10.2011 Paivityksissä on jääty jälleen jälkeen. Uusimmat uutiset kannattanee siis lukea englanninkielisiltä sivuilta: http://www.watercubs.com/en_news.htm

10.06.2011 Pentu-uutisia pentublogissa. Caprin sydan on edelleen taysin terve (echo-doppler) 8,5v iassa :-) ! Valtavan hienoa!


04.06.2011 Ruuti (Kivisilman Monitoimikone) synnytti valloittavia ruskeita pentuja! Kaikki voivat erinomaisesti :-) !
Pentublogi on toistaiseksi vain englanninkielisena taalla.

27.05.2011  Enaa tasan viikko Ruutin (K. Monitoimikone) pentuihin :-) ! Odotamme innolla niita kaikkia pienia mini-Ruuteja. Ruutin vatsa on jo huiman iso, pentujen liikkeet tuntuvat jo, ja Ruutin ruokahalu on kasvanut valtavaksi.


Viime viikonlopunna Italialainen SICS pyydettiin Bau Beach koirarannan avajaisiin. Turistiministeri Brambilla oli rannan avajaisissa, ja sai Alin (K. Multimedia) vierelleen TV- ja uutishaastatteluihin :-). Hienoa! Suuri hali kauniille ja hyvin kayttaytyvalle Alille :-) !

Linkki Brambillan ja Alin TV-haastatteluihin (kolme ensimmaista ylarivinuutislinkkia)

Linkki Brambillan omille kotisivuille ja Alin kuviin

 
Al yhdessa monista uutisartikkeleista - Brambilla taluttamassa Alin ja labbiksen rantatapahtumaan (omistaja Donatella vasemmalla musta-oranssissa kuivapuvussa)

Al omistajansa Donatellan kanssa toisess TV-haastattelussa (ei liity koirarannan avaamiseen)  LINKKI

Saimme talla viikolla hienoja uutisia N-pentueen (26.11.2009) terveydesta. Tenlyn (Kivisilman Nollatoleranssi) virallinen sydankuvaus- ja patellatutkimustulokset ovat taysin normaalit (OFA sertifioitu vrt. Kennelliiton tulos), ja Tenlyn epaviralliset kyynar- ja lonkakuvat nayttivat hyvilta OFA-skaalan mukaan :-). HIENOA!! Talla viikolla Murky (Kivisilman Nastarenkaat) meni elainlaakariin kastroitavaksi (ei erityista syyta, omistajan mukavuuden vuoksi vain :-) ) ja tutkitutti Murkyn kyynaret, polvet ja lonkat. Kyynaret ja polvet nayttivat taysin terveilta, lonkkien arvio oli B-C -skaalaa. Olemme erittain iloisia myos tasta, toivottavasti muiden N-pentujen terveystulokset jatkuvat tahan malliin...!:-) Hienoa!!


 
 
Tenly (K. Nollatoleranssi) 18kk trimmauksen jalkeen - Murky (K. Nastarenkaat) menossa paasiasismunajahtiin!

 

21.05.2011 Veitimme Veran kuudetta syntymapaivaa (17.05) talla viikolla. Kavimme erityispitkalla lenkilla, seka teimme Veralle synttarikakun. Vera voi erinomaisesti, samoin kuin kaikki sisaruksensa ensimmaisesta pentueestamme (Larinkallion H- ). Aika menee todella siivilla !

Englannin NF-yhdistys on kutsunut meidat (Anninan ja Bettinan) tuomaroimaan marras- ja helmikuiden tottelevaisuuskilpailuihin! Toivottavasti paikalle saapuu paljon noffeja :-) !

Ruutin vatsa kasvaa paiva paivalta! Enaa KAKSI viikoa :-) !

   
Vera, aitinsa Capri ja Data-mopsi laukkaradalla toukokuussa 2011 - Capri lenkilla toukokuussa 2011

09.05.2011 Emme jaksa odottaa enaa :-). Pennut syntyvat muutaman viikon paasta, joten olihan meidan PAKKO menna lahikauppaan ostamaan pennuille erittain tarpeellisia tarvikkeita ;-). Mukaan tarttui muutama pentupanta, pentuhihnoja, penturuokakippoja ja muutamia leluja..


Pentukamaa lahikaupasta pentuja odotellessa..


Muina uutisina trimmasimme Ruutin keittiosaksia kayttaen koti-/pentukampaukseen, lahinna syysta ettei Ruuti nyt ole kuitenkaan ultratuloksen ja pentujen vuoksi ole menossa nayttelyihin ennen vuoden loppua :-). Ruuti ei valita pentukampauksesta, onpahan ainakin kevyempi olo kaikki tama karva kevyempana!


 
Ruuti keittiosaksien jaljelta - ei ole nayttelyihin asiaa lahitulevaisuudessa ;-) !


30.04.2011 Kavimme eilen Ruutin (K. Monitoimikone) kanssa tiineysultrassa, ja voimme nyt ilmoittaa etta Ruutilla on pentuja tulossa :-) !! Kallonmittausten perusteella  laskettu aika on kesakuun ensimmaiselle viikonlopulle. Odotamme innolla kesaa :-) !


Vietimme paasiaisviikonlopun Italiassa SICS vesipelastuskoirakoulun treeneissa. Koulutukset sujuivat mainiosti, ja oli ihana nahda vepeystavia Italiasta, Belgiasta, Englannista ja Virosta (seka tehda uusi tuttavuus USAlaisen koirakoulututtajan kanssa).  Tarkoituksena on menna myohemmin syksya kohti uudestaan Italiaan, mahdollisesti jopa suorittamaan kokeet Veran kanssa. Kirjoitan pidemman koulutuspaivakirjan myohemmin, mutta silla valin voitte katsella kuvia linkissa: 
http://watercubs.kuvat.fi/kuvat/Events++Tapahtumat/Waterwork+-+ITALY+2011/


  

Bettina ja Vera valmiina vesipelastuskoulutuksiin Idroscalossa, Italiassa -- Italialaiset kouluttajat ja kansainvaliset kouluttajat viimeisen paivan yhteispotretissa


  
 Kaunis Al-tyttomme (K. Multimedia) voi hyvin Italiassa, ja on aina kaikkien kaveri! -- Capri ansaitulla rantalomalla Italiassa!Paasiaisen aikaan tapasimme myos pentumme Jokin (K. Neliveto) ja Scoutin (K. Navigaattori) nayttelyiden, kavelyiden ja vepetreenien merkeissa. Molemmat pennut ovat kasvaneet ja kehittyneet oikein kauniiksi aikuisiksi ja ennenkaikkea hyviksi vepekoiriksi :-)!

 
Scout (K. Navigaattori) Vera-aitinsa (L. Huomiongohde) kanssa -- Joki (K. Neliveto) Vera-aidin (L. Huomiongohde) ja Capri-isoaidin (L. Brysselinblicca) kanssa30.03.2011 Suomen NF-yhdistyksen lehti ilmestyi, joten voimmekin laittaa myos vesipelastusleirin mainoksen kotisivuillemme: LINKKI


Muistakaa ilmoittautua pikaisesti, silla leirin osallistumispaikat on rajoitettu.28.03.2011 Nyt voimme vihdoin paljastaa Ruutin (K. Monitoimikone) pentuesuunnitelmat talle kevaalle. Ruuti astutetaan todennakoisesti tulevana viikonloppuna Wee Lovett's Island of Manitou:lla. Pentuja odotamme syntyvaksi kesakuun alkupuolella :-). Lisatietoa uroksesta ja yhdistelmasta pentuesivuilta.


Viimeviikonloppuna Bettina ja Annina osallistuivat Englannin Kennelclubin jarjestamaan Tottelevaisuuskoetuomarikurssille, jossa kaytiin lapi tuomarointi, kokeen jarjestaminen, ja muutamia kaytannon tuomarointiharjoituksia. Seka Annina etta Bettina suorittivat hyvin pistein viikonlopun loppukokeen, ja ovat nyt virallisia tottelevaisuuskoetuomareita Englannissa! Hienoa! Viikolla Vera suoritti tokoryhmassaan Hyva Koirakansalainen Pronssi-tason. Toivottavasti tokoryhma ehtii viela jarjestaa myos hopea-tason ennen kesaa..!


Ruutin (Kivisilman Monitoimikone) sydan testattiin (ultraaani ja ECG) viime viikon torstaina terveeksi. Edellisista kerroista poiketen, elainlaakari kaytti normaalia ultrausta, seka ECG-laitetta, taatakseen etta Ruutilla on erittain terve sydan. Vitsailimmekin jo elainlaakarin kanssa, etta taisi saada uuden ECG-laitteen, ja siksi sillakin tarkisti ;-)! Mutta HIENOA, etta Ruutilla on terve sydan!

Muina uutisina sijoitustytto Joki (K. Neliveto) steriloidaan nyt tulevalla viikolla, silla olemme paattaneet jattavamme Jokin jalostuskaytosta. Joki on nyt taysin Ilsen & Lucin omistuksessa. Joki on erinomainen vesipelastuskoira, ja perhe on innolla taas jatkamassa vepeilya nyt kevaalla. Ovat jopa ilmoittaneet Jokin kevaan Luxembourgin vesipelastuskokeisiin, vaikka treenikertoja ei ehdi olla kuin kaksi ennen kyseista koetta. Mutta tuuria ei Joki tarvitsekaan, silla tyoskentelee vedessa kuin isoaitinsa Capri (L. Brysselinblicca): aina luotettava ja aivan ihana vepekoira :-). Odotan innolla paasiaislomaa, ja yhteislenkkeja ja vepetreeneja Joki ja omistajiensa kanssa!

Capri ja Vera aloittivat vepeilyn Englannissa jo maaliskuun puolessa valissa Watermead treeniryhmassa Leicesterin lahella. Vedet on viela hyisen kylmia (meille ihmisille), mutta koirat ovat intoa taynnaaina veperannassa. Koulutukset sujuivat hienosti, ja odotammekin innolla seuraavia treenikertoja. Italialainen Scuola Italiana Cani Salvataggio (SICS) (www.canisalvataggio.it) on jarjestamassa kansainvalisen koulutusohjaajakurssin paasiaisena Milanon lahella. Ideana on kouluttaa ohjaajia myos muihin maihin. Jos tunnet sopivia henkiloita tehtavaan, ota minuun yhteytta tulevista kursseista. Vaatimuksena rutkasti innostusta, ja rotuna noin kultsu-labbis-noffi -kokoluokkaa.15.03.2011 Crufts on nyt takanamme :-). Tapasimme paljon hyvia ystavia ja tuttuja, kiitos valtavan ihanasta viikonlopusta. Ensi vuonna uudestaan!

 


Odotamme innolla tulevan viikonlopun vepetreeneja Leicesterissa. Viela on kylmaa, mutta mita enemman vepea ehdimme tanavuonna tekemaan, sen kivempaa se on seka ohjaajille etta koirille :-)07.02.2011 Uutisia ei ole paivitetty nyt muutamaan kuukauteen niinkun yksinkertaisen syyn vuoksi, etta nyt on vuosi 2011, eika ylapalkki suosu jakamaan vuosilukuja siististi. Eli jatkamme valiaikaisesti tahan malliin (Uutiset 2011 ja 2010 samassa palkissa). Vuosi on alkanut erinomaisesti. Tammikuun alkussa Capri (L. Brysselinblicca) taytti jo huimat 8 vuotta! Viela on sama pirtea Capri kuin aiemminkin ;-). 


Tammikuun alkupuolella Bettina kavi Rally-toko tuomarointikurssin, ja on nyt virallinen tasojen 1 ja 2 tuomari. Annina kay vastaavan kurssin muutaman viikon paasta. Uuden vuoden paatoksena paatimme osallistua nyt kevaan aikana mahdollisimman moneen koiratapahtumaan, ja aikataulussa onkin kaikenlaista toko-kurssista nayttelytuomarointikurssiin ja koiratanssikurssiin.. Viikolla kaymme tiistaisin Capri kanssa tokossa (taso 4) ja torstaisin Datan (taso 3) ja Veran (taso 5) kanssa. Keskiviikkoiltaisin matkustamme tunnin paahan Rally-toko kurssille Veran ja Datan kanssa. Tosin nyt kun Veran juoksu on alkanut, saa Capri ottaa Veran paikan.
Kavimme eilen ensimmaiessa Rally-kokeessamme. Capri sai hienosti Qualifying score:n. Kolmella Q-pistemaaralla saa tittelin nimen peraan, seka saa vaihtaa luokkaa ylempaan. Data teki kokonaisuudessaan hienosti, mutta tajuttuaan ettei namia heru paatti se jattaa tottelvaisuuden muille :-). Seuraava Rally koe onkin maaliskuun puolella, johon suuntamme Capri, Veran ja Datan voimin.

Tottelevaisuudesta viela sen verran etta Joki (K. Neliveto) suoritte hienosti tokoryhmansa kokeen, paasten C-luokkaan! HIENOA! Myos Scout (K. Navigaattori) loistaa tokoryhmassaan oppimalla uudet asiat yhdesta toistosta!

Al (K. Multimedia) osallistui Telethon uintimaratoniin tammikuun alkupuolella S.I.C.S. ryhman kanssa. Ryhman koirat uivat yhteensa 56 tuntia, eli 310,4 km ! Vau! Koirat uivat kolmesti 10 min (+45min taukoa), jonka jalkeen 2 tunnin tauon jalkeen 10 min ohjaajiensa kanssa.

Saimme SICSilta muutaman videon kotisivuille laitettavaksi:
Crufts:

http://cde.cerosmedia.com/1X4ceb8aa55e3c7594.cde


National Geographic video:

http://www.youtube.com/watch?v=28NMj0fdDM4&feature=feedu


En tieda jos muistatte viela meidan Italian reissua? Minun, Veran ja Alin helikopterista hypyt on nyt videoitu ja esitetty TV:ssa niin Englannissa kuin Australiassakin.

http://www.channel5.com/shows/extraordinary-dogs/episodes/episode-1-294


Toivottavasti tykkaatte!
20.12.2010 Eilen oli Brysselin joulunayttely, ja ihan mukavasti se meidan porukalla menikin :-). Nayttelyyn oli ilmoitettu 60 noffia, joista nelja kuului meidan porukkaan: Vera (L. Huomiongohde), tyttarensa Scout (K. Navigaattori) ja sisarukset Ruuti (K. Monitoimikone) ja Baron (K. Muskettisorturi). Kaikki saivat laatuarvosanan "Erinomainen". Vera ja Ruuti myos voittivat luokkansa (valio ja avoin). Ruuti jatkoi PN kehaan ja sijouttui toiseksi saaden vara-SERTin ja vara-CACIBin, Vera oli PN3. Scout sijoittui luokassaan viidenneksi (juniorit), Baron ei talla kertaa sijoittunut suuressa luokassa (avoin).Hieno suoritus kaikilta, ja oli mukavaa nahda pentuja taas "pitkasta aikaa" :-).  
  Scout (K. Navigaattori) esiintyen hienosti Brysselin nayttelyssa    -      Vera (L. Huomiongohde) [Scoutin ema] valioluokassa (kuvat: Paivi Reijonen)

 


09.12.2010 Lumileikkeja (Capri ja Vera)


Capri ja Vera osallistuivat Englannin pre-beginners tottelevaisuuskokeeseen ja suorittivat kokeen erinomaisin pistein. Kevalla sitten taas uusiin kokeisiin  koko porukan kanssa :-) !05.11.2010 Jalleen taytyy myontaa etta paivitykset on keskitetty englanninkieliselle puolelle! Tassa siis viimeviikkojen kohokohdat:


Ruutilla (K. Monitoimikone) meni kertakaikkisen upeasti Utrechtin (Hollanti) kansainvalisessa nayttelyssa. Nayttelyyn oli ilmoitettu 58 noffia, ja Ruuti sijoittui toiseksi parhaaksi nartuksi, saaden varaSERTin ja varaCACIBin. Mahtavaa! Lausannen (Sveitsi) kaksipaivaisessa nayttelyssakaan ei mennyt hullummin. Ruutin ja Veran (L. Huomiongohde) viikonlopun saldo oli 3 SERTia, 1 varaSERT, 1 CACIB ja 2 varaCACIBia. Syyskuun puolessa valissa kavimme myos Saksassa vesipelastuskokeessa Caprin (L. Brysselinblicca), Vera ja Ruutin kanssa. Kaikki suorittivat A-luokan erinomaisin pistein (197, 191, 193 /200p). Saksan saannot ovat erittain mukavat, joten kevaalla on tarkoitus osallistua koirien kanssa sitten B-luokkaan :-).
Ruuti Utrechtin koiranayttelyssa (kuva: Lenie van Mourik)


Muita uutisia: Olemme tekemassa Kivisilman pentujen kalenteria vuodelle 2011. Tilaukset tehdaan marraskuun lopulla/joulukuun alussa, eli jos haluat tilata itsellesi kopion, laheta meille sahkopostia :-).

Muihin uutisiin kuuluu myos Bettinan, Caprin ja Veran muutto Englantiin. Koirat ovat ehdottomasti tyytyvaisia muuttoon, silla paasevat leikkimaan uusien koiratuttujen kanssa paivittain ja samoamaan Nottinghamin pelloille ja metsiin :-). Annina ja Data (mopsi) ovat myos muuttamassa Englantiin marraskuun lopulla. Brysseliin on siis jaamassa Ruuti asustamaan loppuperheen kanssa.

Saimme kuulla erittain surullisia uutisia Alista (K. Multimedia). Noin kuukausi sitten Alin ristisiteet repesivat. Al leikattiin ja voi nyt jo paremmin. Vesiterapian ja uima-allas vepeilyn aloittivat muutama paiva sitten. Halauksia Alille, ja jaksamisia omistaja Donatellalle !

Muut pennut voivat kuitenkin erinomaisen hyvin. Joki (K. Neliveto) ja Baron (K. Muskettisoturi) yllattivat kaikki ja sijoittuivat vesipelastusryhman "klubi-voittaja"-kisassa toiseksi ja kolmanneksi! (Tokossa Joki 1 sij., Baron 6 sij., Vepessa Joki 3 sij., Baron 1 sij.) Mahtavaa ! Joki suoritti myos Belgian kayttaytymiskokeen muutama viikko sitten :-) ! Scout (K. Navigaattori) loistaa omassa tokoryhmassaan, jopa suorittaen liikkeita paremmin kuin ryhman vanhemmat koirat :-). Tenlysta (K. Nokkakolari) saimme muutaman uuden kuvan (lisatty kuvagalleriaan) ja kuulumisia. Tenly on luonteeltaan aktiivinen, leikkisa ja rakastaa vetta ja vedessa leikkimisesta yli kaiken :-) !


15.09.2010 Vietimme uskomattoman viikonlopun Italiassa S.I.C.Sin (http://www.canisalvataggio.it/ ) kutsuvieraana. Osallistuimme helikopteripelastusharjoituksiin lauantaina ja sunnuntaina tavallisiin vesipelastustreeneihin. Lauantaina Vera(L. Huomiongohde) ja Al (K. Multimedia) suorittivat komeasti helikopteripelastuksen kanssamme! Paljon kuvia taalla, tarkempaa kertomusta tulee piakoin.


 

                                   Veran hyppy helikopterista                                                                                             Alin hyppy helikopterista


Perhepotretit Italiassa vepetreenien jalkeen, ja Saksassa Cooperin (K. Nestekaasu) omistajien luona:


                    Al, Scout, Vera, Ruuti, Capri                                                                                                     Vera, Ruuti, Scout, Capri, Cooper


Saimme Suomen Kennelliitosta ilouutisia! Ruutin (K. Monitoimikone) ja Baronin (K. Muskettisoturi) lonkka- ja kyynarkuvat on nyt arvioitu, eika tasta ne paljon parane :-). Ruutin lonkat B/B, kyynaret 0/0. Baronin lonkat A/A ja kyynaret 0/0. Uskomattoman hienoa :-) ! Viralliset kuvat laitetaan nettiin nakyviin myohemmin.

Kavimme Murkyn (K. Nastarenkaat) luona vierailulla nayttelyreissumme yhteydessa viime viikonloppuna. Murky on kasvanut uskomattoman komeaksi urokseksi, ja kooltaankin on jo melkein mammutti! Murky rakastaa kumikanojen jyrsimista ja vessapaperirullien tuhoamisesta - samanlainen siis kuin muutkin pennut! Joki (K. Neliveto) saapui myos viettamaan meilla viikonlopun. Jokista on kasvanut erittain komea narttu, tosin aikuismaisempi kuin siskonsa Scoutja Cooper. Jokilla on komea paa ja tummanpunertava turkki. Luonteeltaan on edelleen se sama leikkisa pentu ;-) !

 
                      Murky (K. Nastarenkaat)                                                                                                  Joki (K. Neliveto)05.08.2010 Kesaloma on nyt virallisesti puolessa valissa. Palasimme juuri neljan viikon lomalta Suomesta, johon tosin sisaltyi viikko Viron puolella vesipelastusleirilla. Ensin tulokset, sitten muuta kertomusta.

Verasta (L. Huomiongohde) tuli Viron Muotovalio, saaden kolmannen CACIBinsa (yksi puuttuu Kansainvalisesta muotovaliosta).
Vera on siis nyt FI, SE, EE MVA. Ruuti (K. Monitoimikone) sai muutamia varasertteja, seka yhden oikeankin Viron puolelta. Suomen puolen nayttelyissa menestyttiin myos ihan mukavasti. Scout- sijoitustytto (K. Navigaattori) kavi muutamassa nayttelyssa pentuluokassa, saaden kaksi kunniapalkintoa ja yhden Rotunsa Paras sijoituksen. Ei siis huonompi aloitus villille vekaralle :-). Seuraavat nayttelyt kaydaankin jo sitten junioriluokassa aikanaan.

  The Rosettes from the Estonian shows   EST FIN SE CH Larinkallion Huomiongohde VERA
                                Viron nayttelyiden "saldo"                                                                             Uusi Viron muotovalio Larinkallion Huomiongohde "Vera"


Ruutin kanssa osallistuimme epaviralliseen Roturace-kilpailuun (koirat kisaavat joukkueissa nopeimmasta juoksusuorituksesta). Ruuti juoksi komeasti 80 metria aikaan 9.37 sekunttia, eli pikalaskennalla noin 30 km/h huippuvauhtia! Kylla noffsitakin vauhtia loytyy!   

    
 
Roturace 2010 Kuolalingot  Ruutin Roturace suoritus
                    Joukkue "Kuolalingot"                                                                                   Ruutin juoksusuoritus 

Kesalomallamme varmistimme Kansainvalisen vesipelastusleirin 2011 ajankohdaksi 15-18.07.2011, paikkana Taavetin Lomakeskus & Camping. Ilmoittautumislomakkeet laitetaan nettiin kunhan muita asioita saadaan nyt ensin jarjesteltya. Ohjaajia on alustavasti tulossa Belgiasta ja Saksasta, mahdollisesti myos Englannista. Ilmoittautumiset avoinna newfoundlandinkoirille, muutamia paikkoja jaetaan myos landseereille ja leonbergeille.

Viron vesipelastusleiri pidettiin Karepassa sunnuntaista perjantaihin. Paikka, ohjaajat ja jarjestajat olivat mahtavia, treenit rankkoja, ja nautimme viikosta erittain paljon. Seuraavana vuonna uudestaan, mikali aikatauluilta paastaan osallistumaan. Capri (L. Brysselinblicca) suoritti viimeisena paivana Saksan vesipelastuskokeen B-luokan. Capri teki mahtavasti sijoittuen luokkansa toiseksi, saaden 188,5 pistetta / 200 (arvosana Erinomainen). Hienoa! Capri nautti liikkeista niin paljon, etta ilmoitimme kaikki koiramme Saksassa pidettavaan Admiral's Cup vesipelastuskokeeseen syyskuussa.

    Capri in Estonia  Sunset in Estonia

                              Capri vesipelastusleirilla Virossa                                                                                    Auringonlasku

Scout (K. Navigaattori) oppi leirilla uimisen taidon. Oli se jo aikaisemminkin vedessa lutraillut enemmankin, mutta leiri-iltoina, paatti se itsekseen lahtea pitkille uimalenkeille kohti avomerta! Muutamaan kertaan ehti saikayttaakin kun niin maaratietoisesti lahti kohti ”ei-mitaan”, mutta onneksi luoksetulo oli sen verran varma, etta palailikin sielta sitten aikanaan takaisin kohti rantaa.

Jo ennen kesaa vitsailimme Scoutin olevan meidan ”mini-Vera”, ja tama vahvistui entisestaan kesan aikana. Scoutin luonne (aktiivinen, kuuliainen, rohkea, luottavainen, oppivainen, villi vekara) ja ulkonako ovat niin Veramaisia, etta oli ilo saada pitaa Scout porukassamme kesaloman ajan. Scout palaa omistajansa luokse muutaman paivan kuluttua kun omistaja palailee kesalomaltaan. 

   Data, Scout, Ruuti, Vera, Capri
      Data (Tarragem Haley Hurricane), Scout (K. Navigaattori), Ruuti (K. Monitoimikone), Vera (L. Huomiongohde) and Capri (L. Brysselinblicca)

Alin (K. Monitoimikone) lonkka- ja kyynarkuvat saapuivat Italian Kennelliitosta valitettavasti huonompina kuin olisimme osanneet olettaa. Onneksi tulokset eivat kuitenkaan vaikuta Alin tulevaan vesipelastusuraan. Ruuti-siskon ja Baron-veljen lonkka- ja kyynarkuvat otamme Elo- Syyskuussa.

Alilla menee Italiassa erittain hyvin, ja on paassyt omistajansa kanssa jo melkein filmitahdeksi. Uutisryhma CBS teki ryhmasta uutisiin viiden minuutin loppukevennyksen, paaosassa Al seka muutama muu ryhmalainen. Al esiintyy myos Amerikkalaisen National Geographicin uudessa filmissa And Man Created Dog. Kahden tunnin elokuvasta noin kymmenen minuutin patka on kuvattu Alin vesipelastusseurassa.Oma kopiomme elokuvasta saapunee postissa toivottavasti lahiaikoina :-). 


Kivisilman Multimedia (Al) Kivisilman Multimedia (Al) Kivisilman Multimedia (Al)
              Al pelastustoissa helikopterin alla                              Al ja Donatella viemassa hukkuvaa takaisin veneelle                     Al haukkumassa  (tahtoo kaiken huomion ;-) )


14.06.2010 Takana on nyt kahdenpaivan nayttelyviikonloppu viiden koiran kanssa! Mukanamme oli meidan Vera (L. Huomiongohde) ja Ruuti (K. Monitoimikone), Ruutin veli Baron (K. Muskettisoturi), ja molemmat sijoitustyttomme (Veran pennut) Joki (K. Neliveto) ja Scout (K. Navigaattori). Tulokset:

Vera Eri 1 lauantaina ja Eri 1 + varaCACIB sunnuntaina.

Ruuti Eri 1 + varaSERT lauantaina ja Eri 2 sunnuntaina

Baron Eri 1 + SERT lauantaina ja Eri 1 sunnuntaina

Scout Lupaava 1 lauantaina ja Lupaava 2 sunnuntaina (sijoittuen Jokin taakse)

Joki oli kehassa vain sunnuntaina, ollen Erittain Lupaava 1.


Baron (K. Muskettisoturi), Vera (L. Huomiongohde), Joki (K. Neliveto), Ruuti (K. Monitoimikone), Scout (K. Navigaattori)


 


                                                                Scout                                                                                           Joki


                                                               Ruuti                                                                                            Baron
Loppukuvat muusta porukasta loytyy kuvagalleriasta: http://watercubs.kuvat.fi
 

Eli kaikenkaikkiaan hieno viikonloppu myos tulosten suhteen :-).

Torstaina suuntasimme Jokin (K. Neliveto) tottelevaisuuskoulutuksia katsomaan. Joki teki hienosti, vaikkei ilmat suosineetkaan: oli hiostavan kuumaa ja kosteaa.. Joki ottaa hyvin kontaktia, osaa perustottelevaisuuskaskyt erinomaisesti (seuraaminen, luoksetulo, haku), ja rakastaa erityisen paljon omistaja-Ilsen kanssa leikkimisesta. 


Joki ottaa kontaktia hienosti!

Baronin haimme luoksemme perjantaina, ei se taida kovin hyva vahtikoira olla, silla tervehti meita suurilla kuolaisilla pusuilla ja hannanheilutuksilla :-). Baron tietysti tunnisti meidat ja kayttaytyi kuin herrasmies; ei vetanyt hihnassa lainkaan, tervehti ystavallisesti niin kaikki kaksi- kuin nelijalkaisetkin, ja totteli myos meidan kaskyjamme (taitaapi koira olla kaksikielinen :-) ). 


Baron ihmettelee mitä Ruuti-sisko tekee..?

Scouttia kutsumme meidan pieneksi apinaksi :-). Lauantaina autoa purkaessa, oli se kiivennyt ketterasti silmanrapayksessa penkkien yli etupenkille odottamaan vuoroaan! Meilla tulee olemaan erittain tapahtumarikas kesa kun myos Scout liittyy kesalomallemme ;-)..!

Kauhulla vain odotan mita se keksii Veran, Ruuti, Datan ja Caprin kanssa.. :-) !


Joki, Ruuti (alla), Baron ja Data

 

10.06.2010 Edellinen päivitys tapahtui jo reilu kuukausi sitten, mutta siitä lähtien onkin meillä ollut paljon tapahtumia. Toistaiseksi Dienville kansainvälinen vesipelastustapahtuma ja Balan yhdistetty veto ja vesipelastus -viikonloppu -tapahtumakertomukset ovat ainoastaan englanniksi. Nayttelyiden tulokset kerrataan kuitenkin uutisissa lyhyesti.


Ruuti (Monitoimikone), Vera (Huomiongohde), Capri (Brysselinblicca), Al (Multimedia), Scout (Navigaattori) Dienvillessa kansainvälisessä vepe-tapahtumassa


Bala vet/vepe-viikonlopun saldo oli huikea: KAHDEKSAN koetta läpäisty (kahdeksasta ilmoittautumisesta :-)) kolmen koiran toimesta !!

Capri suoritti vesipelastuksen tasot A ja B
Vera suoritti vesipelastuksen tasot A ja B, sekä vedon tason 1
Ruuti suoritti vesipleastuksen tason A, sekä vedon tasot 1 ja 2

Uskomatonta :-) !Ruuti ja Bettina ihmettelevat suuuurta vuorta jonka laelle heidan on seuraavaksi kiivettava Balan vetokokeessa.

Näyttelyiden lyhennelmä: Vera sai Vera-Cacibin Chateaurouxista ja luokkavoitot Irunista, Toulousista ja Castelnaudarysta. Capri sijoittui valioluokan toiseksi (tyttärensä Veran taakse :-)) Toulousissa ja Castelnaudaryssa. Ruutin suoritus oli uskomator: Toulousissa PN2, varaSert, VaraCacib ja VSP + Sert Castelnaudarysta ! Data-mospi sijoittui erinomaisella luokkansa toiseksi Toulousissa ja oli PN2 + varaSert Castelnaudaryssa. Hienoa !


Annina ja Virva-Riitta Datan, Veran, Caprin Ja Ruutin kanssa Castelnaudaryn nayttelyssa.

 

 

20.04.2010 Vuori on jo lähtenyt uuteen kotiinsa Colleenin, miehensä ja kahden poikansa mukaan Saksaan. Seuraava pentueemme on suunnitteilla keväälle/kesälle 2012 (tai 2013) Ruutille (K. Monitoimikone).
 


Scout-sisko (Navigaattori), Vuori-veli (Nopeusrajoitus), Vera-emä (Huomiongohde)


Scout ja Vera kuuluisan ystävällisen lehmän kanssa.
 

Bettina on myös palannut Ranskasta Caprin ja juoksuisen Ruutin kanssa. Tällä viikolla aloitimme teho kunnonnosto-ohjelman, sillä meidän pitäisi mahtua vepepukuihin taas pikkuhiljaa kevään koitettua :-). Vedet ovat vielä jäätävän kylmiä, mutta vepetreenit ovat jo alkaneet! Otimme muutaman videonkin jo treeneistä. Laitamme ne uudelle Foorumillemme. Foorumi (http://www.watercubs.com/forum) on tarkoitettu vain pennunomistajillemme (ja urosten omistaille). Siellä voimme vapaasti (ja helposti!) keskustella, jakaa treenivinkkejä, mielipiteitä ja tietysti niitä kuviakin! Foorumi on aivan ihana idea, sillä sinne on helppoa laittaa tietoa/kuvia/yms. ilman että tarvitsee sen suuremmin miettiä formaattia. Kotisivuille laittaessa täytyy kuitenkin aina katsoa että kirjoitukset ovat asiallisia ja helposti ymmärrettäviä kokonaisuuksia kaikille. Foorumilla voi keskittyä asiaan, ja kirjoittaa pätkissä vinkkeja, ja täydentää myöhemmin. Kiitos kaikille aktiivisuudesta, rakastamme kuvia ja kertomuksia pentujen kommelluksista :-) !
 

Kävimme tapaamassa Jokia (Neliveto) ja Baronia (Muskettisoturi) vuoden ensimmäisissä vepetreeneissä. Molemmat tekivät hienosti, eikä Baronkaan ollut unohtanut viime vuoden oppeja! Kiitos ihanasta iltapäivästa, tulemme takuulla uudelleen tyttöjen kanssa :-) ! Puolitoista vuotiaasta Baronista kuulimme myös uutisia hienosta Toko-kokeesta; suoritti mallikkaasti tottelevaisuuden B-luokan, ja siirtyi vaikeimpaan C-luokkaan! Onnittelut!


Joki ja Baron omistajiensa Ilsen ja Bramin kanssa.

Donatella lähetti meille paljon uusia kuvia Alista (Multimedia) ! Al muistuttaa erittäin paljon Capria, Caprin ollessa saman ikäinen. AL on erittäin kaunis :-)! Kiitos kuvista, emme malta odottaa toukokuiseen Dienvillen Kansainväiliseen Vesipelastus tapaamiseen jossa tapaamme taas Alin ja Donatellan!


AL (Multimedia) kevät 2010

 

13.04.2010 Vietimme viimeiset kaksi viikkoa Ranskan lämmössä koko perheen ja kaikkien koirien kanssa. Ajoimme lähijärvelle uittamaan koiria muutamaan otteeseen, sekä tietysti lenkkeilemään. Koirat nauttivat rannalla kirmailusta, ja pienistä uintilenkeistä.

Ennen loman alkua Vuorin (ennen Tente) uusi perhe otti yhteyttä, ja tuli käymään. Sovimme Vuorin luovutuksen lomareissun jälkeen, sillä emmehän me voineet vielä Vuorista luopua ensitapaamisen jälkeen. Juttelimme seuraavat kaksi viikkoa päivittäin puhelimen ja foorumin kautta. Perhe on täydellinen Vuorille :-). 

Koirat rakastivat yhteistä aikaansa, ja varsinkin Vuori nautti erityisesti tyttölauman huomiosta!

 

18.03.2010 Bettina on palannut USA reissultaan. Tuliaisina oli kasseittain koirakamaa; leluja, kirjoja, kuvia yms. Matka oli erittäin onnistunut, emmekä jaksa odottaa seuraavaan kertaan. Valitettavasti joudumme odottamaan ainakin vuoden ennenkuin lennämme uudestaan pentuja katsomaan :-). Voitte lukea matkasta englanninkielisen version. Kertomuksessa on myös paljon kuvia. Lisää kuvia löytyy kuvagalleriasta (Events).

Teimme pentujen omistajille, käyttämiemme urosten omistajille ja muutamille ystäville yhteisen keskustelupalstan, jonka tarkoituksena on helpottaa keskustelua kaikesta maan ja taivaan välillä. Foorumi toivottavasti auttaa pentujemme omistajia keskustelemaan toistensa kanssa ja jakamaan kokemuksiaan.

Tente on vielä ilonamme Belgiassa. Pojalla on aivan ihana luonne: rakastaa kaikkia, ei hätkähdä uusia asioita ja on ihanan kuuliainen vaikka onkin pieni pentu. Joki asuu meillä vielä osan viikosta. Pelkäsimme aluksi että kaksi pentua samassa taloudessa tarkoittaisi kaaosta ja ainaista sekasotkua. Onneksi pennut ovat oppineet hyviä käytöstapoja aikuisilta ja osaavat erinomaisesti rauhoittua sisällä. Capri ja Data asuvat nyt pentujen kanssa Belgiassa, Ruuti ja Vera juoksentelevat Bettinan seurana Ranskan lämmössä.


Tente leikin uuvuttamana
 

22.02.2010 Bettina istuu para-aikaa koneessa Atlantin ylla. Lennolla on mukana kolme pentua: Mona, Pipari ja Oslo Orka. Mona ja Pipari lentavat ruumassa, kun Oslo Orkalla on oma istuin ylakerrassa avustaja-koira tittelinsa ansiosta. Luksusta pojalle, ei niin tytoille ;-).

Vain tunti viime kotisivujen paivityksen jalkeen saimme erittain hyvan kyselyn Monasta. Onneksi paperityot saatiin tehtya, uusille omistajille soitettua seka juteltua kunnolla; eli Mona matkaa Seattlesta Atlantaan uusien omistajien luo. Viime yona pikkutunneilla pakatessa (lue: univajaisena ja hilpeana) tajusimme etta kuusi pennuista on nyt Amerikkalaisten hoivissa joko taalla Euroopassa tai Yhdysvalloissa. Pitaisikohan meidankin muuttaa Yhdysvaltoihin, kun nakojaan tulemme juttuun heidan kanssaan niin hyvin ;-).

Akseli lahti lauantaina Ranskaan.

Otimme kaikki nelja pentua seka Datan koirakouluun sunnuntaina, silla yritimme tutustuttaa pennut mahdollisimman moneen koiraan ennenkuin pennut lahtivat. Pennuilla meni koirakoulussa kivasti. Otimme pennut myos Baronia (Ruutin veljea) seka Nivaa (1v. nohveroa) katsomaan. Kuvia loytyy pentujen kuvagalleriasta. 
 


Tente, Pipari, Mona, Oslo Orka

 


Tente (entinen Kasper) on nyt vaihtanut kutsumanimensa. Uusi nimi tulee TNT:sta (trinitrotolueeni), ja koska ihmiset eivat tietaisi miten lausua koiramme nimen TNT, kirjoitamme sen kuten se lausutaan, eli Tente. Monimutkaista kylla, mutta nimi sopii pennulla. Kunnes Tentelle koti loytyy, asuu se meilla. Tente on mukana jokapaivaisessa elamassamme, eli saa kunnon koulutuksen, tutustuu kaikkeen mahdolliseen, kay koirakoulussa viikottain, tulee kauppoihin ja postiin yms.. 

Koko talo on yhtakkia kovin hiljainen nyt pentujen lahdettya. Ruokaakin kuluu huomattavasti vahemman. Bettina jatti Caprin ja Ruutin seuraksemme Belgiaan Amerikan matkan ajaksi, eli vaikka pennut lahtivat on talo viela taynna koiria :-).

Pentuaitaus puretaan nyt iltapaivalla, ja saamme vihdoin olohuoneemme takaisin. En edes muista millaista oli elama ennen pentuja.

 


18.02.2010 Tama ja seuraava viikko ovat nyt erittain kiireisia, ja tuntuu kuin tekemista kasautuu koko ajan enemman. Aikataulu on tarkkaan tehty, ja hyva kun on edes aikaa hengahtaa :-).

Molemmat pennut etsivat pysyvia ja rakastavia perheita. Emme oleta uusien pennunomistajien ravaavan nayttelyissa emmeka tyoskentelevan koiriensa kanssa alkuaikojen pentukoulutusta lukuunottamatta. Jos kuitenkin olet kiinnostunut harrastamisesta, olemme aina valmiita auttamaan kaikessa mahdollisessa :-).  Pennut ovat ihania ja todella piristavat paivaamme, mutta emme voi valitettavasti tilan ja ajan puutteen vuoksi suurentaa laumaamme :-). Aikuisista koirista huomaa jo etta pennut ovat vieneet suurimman osan huomiostamme, koskaan ei ole jalat kylmat silla aina joku karvaturri loytyy hellyydenkipeana jalkojen juuresta :-).

Pennut on rokotettu, madotettu, mikrosirutettu, elainlaakari tarkastettu ja rekisteroity Suomen kennelliittoon.

Maanantaina Bettina lentaa Yhdysvaltoihin kahden pennun kanssa. Piparin (ruskea narttu) omistajat tapaavat Bettinan New York:ssa, josta han lentaa viela Oslon kanssa Portland:n (Oregon). Bettina viettaa kaksi viikko Oregonissa opastaen ja kouluttaen Osloa Leskan avustajakoiraksi ja Lynn:lle vanhainkodin terapiakoiraksi.

Matkan aikana Bettina tapaa useita nf-kasvattajia ja paikallisia nf-koiria ja niiden omistajia (jopa Judi Adlerin :-)). Jos haluat tavata, ilomielin voimme aina jarjestaa koirille leikkituokioita.

 


Pentujen kanssa olemme kayneet vahintaan kerran viikossa metroilemassa. Hihnalenkit ovat arkipaivaa, ja tottelevaisuuttakin on jo hiottu. Pennut alkavat nyt kaymaan paikallisessa suomalaisessa koirakoulussa joka sunnuntai. Metro-ratikka matkat kestavat hieman yli tunnin per pentu (10min kavely, 20min metro, 20min ratikka ja 5min juoksu kotiin). Ratikka on onneksi vanha, eli koliseva, valot valkkyvat ja matka tekee hallaa istumalihaksille :-). Eli paras mahdollinen totuttelu pennulle. Olemme ottaneet pentuja mukaan asioidessamme postissa ja laheisessa elaintarvikekaupassa. Aloitimme myos kontaktiharjoitukset pari viikkoa sitten. Aina kun pentu ottaa katsekontaktin oma aloitteisesti, saa se hurjasti kehuja ja taputuksia. Olemme myos harjoitelleet pentujen omia nimia: kutsumme pentua ja katsekontaktista kehua.
 


Orkan (Kasperin) ensimmainen metro-ratikka matka
 

Taman viikon teemana on muihin koiriin totuttelu, eli yritamme tavata mahdollisimman paljon erinakoisia, kokoisia, ikaisia mutta eritoten ystavallisia koiria. Suuri kiitos Paiville ja Paivin ihanille koirille Akelalle (rhodesiankoira) seka Danalle (norfolkinterrieri) jotka auttavat pentujen sosialistamisessa. Viikonlopun aikana menemme tapaamaan Baronia (Ruutin veljea) seka Nivaa (1-vuotiasta nohveroa). Aiomme myos menna laheiseen tervueren metsaan koko lauman kanssa. Elainlaakari tulee perjantaina, joten sen jalkeen voimmekin kuljettaa pentuja vapaammin ilman suurta popo-vaaraa.

Saimme aivan ihania kuvia Scoutin omistajalta (koulun opettaja) lasten tekemista metaforeista ! Kuvagalleriassa on enemman kuvia. Saimme myos lisaa kuvia Cooperista, Scoutista ja Jokista. Kuvat loytyvat pentujen omista gallerioista.   

 27.01.2010   Kävimme
viime keskiviikkona ja torstaina pentujen kanssa Scoutin omistajan koulussa pienella visiitilla. Keskiviikkona lapsia oli reilut 18, torstaina reilut 25 + aikuiset + valvojat + muut ohikulkijat :-). Pennut jaksoivat automatkan (tunti suuntaansa) erinomaisesti, vinkunaa ei automatkalla kuulunut lainkaan ja koulussa pennut olivat energiaa taynna. Pennut eivat yhtaan eparoineet uutta ymparistoa eika lasten kirkunaa, kasittelya ja taputteluja. Vera-aiti oli mukana koulureissulla henkisena tukena, mutta eivat ne pennut kahtaa kertaa sita katsoneet, lapset tosin ihailivat ja kauhistelivat Veran kokoa pentuvisiitin loppupuolella. Tunnin verran jaksoivat juosta pentuympyrassa, loppuillan olivat tays naatteja pentuaitauksessa.


 


 

Geenitestitulokset saapuivat noin viikko sitten. Saimme hyviä ja huonoja uutisia: kaikki paitsi yksi mustista pennuista kantaa ruskeaa geenia, mutta se ainoa joka ei kanna kyseistä geenia on sijoitusnarttumme, Scout :-). Tämä tarkoittaa että kaikki mustat urokset (Akseli, Oslo ja Orka) ja yksi musta narttu (Cooper) ovat perimältään Bb, kun Scout on BB.

Kaksi pennuista on jo lähtenyt pysyvästi uusiin koteihin. Scout lähti jo perjantaina, Cooper nyt sunnuntaina. Uusilta omistajilta on jo tullut postia kuvien kera, ja kaiken kuuleman mukaan kaikki on mennyt hyvin, öisin nukutaan mainiosti (noin 6h kerrallaan), hihnalenkit sujuvat, sisäsiisteys on jo melkein hallussa ja perheen muut koirat ovat jo tottuneet uusiin tulokkaisiin. Joki on myös nykyään viikonloput uuden perheen luona.


Scout ja Merlin                                                                                    Cooper lentokentällä                 

 

12.01.2010 Capri täytti ruhtinaalliset 7 vuotta noin viikko sitten. Syntymäpäivän wanha rouva vietti Bettinan kanssa Ranskassa, jossa kerrankin on kunnon pakkaset ja luminietokset. Pitkiä peltolenkkejä ei oikein voi tehdä, sillä lumi ulottuu reisiin asti, muta lumen läpi talsiminen on sen verran uuvuttavaa että kun kotiin pääsee kuuluu vain kuorsaus. Ruutinkin normaali ryntäilytyyli on muuttunut antiloopimaiseksi hyppelehtimiseksi kinoksesta toiseen. Joskus Ruuti myös kaivautuu lumihankien läpi kuin suuri myyrä. Capri on mielummin sisällä, olohuoneen takkatulen ääressä kun ulkona on Niin kylmää! Josko rouvan iällä on tähän vaikutusta, sillä nuorempana ei neitiä saanut pois hangesta millään :-).

Jotta Bettina nakee pennut paivittain, ja jotta voimme keskustella kaikesta pentuihin liittyvasta, paivittaiset Skype puhelut ovat jo itsestaan sanomatta selvaa :-). Yritin ottaa wanhasta Capri rouvasta Skypen kautta kuvaa syntymäpäivän kunniaksi, mutta valitettavasti Ranskan netti ei ole se paras mahdollinen ja kuva on erittäin suttuinen, mutta silti parempi kuin ei mitään :-)Capri syntymäpäivänään

Pennut kasvavat huimaa vauhtia ja ovat jo suurempia kuin Capri oli luovutusikäisenä. Pentueen painavin (Oslo) on jo yli 6,5kg! Ulos pennut paasevat melkein parintunnin valein valoisaan aikaan, jonka takia aitauksessa on jo Huomattavasti vahemman pissaa ja kakkaa. Moni pentu joutuu lentamaan uuteen kotiinsa, joten laitoimme aitaukseen kaksi lentoboksia. Pennuilla on nyt paljon aikaa tottua bokseihin ja oppia nukkumaan niissa. Lisasimme aitaukseen myos pulloverhon seka lisaa leluja (patukoita, palloja, repimisriepuja ja suuren muovisen kissan...). Pennut saivat tänään ensimmäiset rokotukset. Pentujen toinen rutiinimadotus oli maanataina ja jokaisella pennulla on jo mikrosiru, passi ja Suomen Kenneliitosta pari päivää sitten saapunut rekisteritodistus.

Otimme myos melkein viikottaiset lehmakuvamme. Pennut ovat kuvissa 6,5viikkoa.
 


Oslo                                                                                                         Akseli


                                                Scout                                                                                                                                    Cooper


                                                   Pipari                                                                                                                                 Orka


                                                Mona                                                                                                                               Joki

 

01.01.2010 Saimme uusi kuvia Bamsesta (L. Hännänhuippu). Bamse on kasvanut huimasti sitten viime näkemän ja on oikein komea poika. On aina ihanaa saada uusia kuvia 'pennuistamme'. Suomessa on tosiaan tänä jouluna paljon lunta. Meidän lumi täällä Belgiassa ei oikein vedä vertoja Suomen nietoksille.


Bamse (L. Hännänhuippu) lumisessa Suomessa

Olemme saaneet Suomen Kennelliitolta vahvistuksen siitä että rekisteröintipaperit ovat jo matkalla takaisin Belgiaan. Toivottavasti saapuvat pian.

Pennut kasvavat hurjaa vauhtia ja ovat jo tehneet tutkimusmatkoja keittiöön, olohuoneen jokaiseen nurkkaan ja puutarhaan. Pennut ovat tutkineet puutarhaa jo useaan otteeseen , eikä nykyään maassa oleva lumi haittaa menoa lainkaan. 


Pennut tutustumassa maailmaan 36 päivän vanhoina
 

 

 

(c) Salmelin