Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Vesipelastus Näyttelyt Tottelevaisuuskoulutus Veto Vaellus Jäljestys / Haku Frisbee

 

 

Terve mieli, terve kroppa ja onnellinen koira!

 

Harrastaminen nöffien kanssa:

Erilaisia harrastuksia joihin voit nöffisi kanssa osallistua on monia: koirakoulu, tottelevaisuus, agility, frisbee, veto, vaellus, koiranäyttelyt, vesipelastus, koiratanssi jne...

Miten valita se oma harrastus?

Nyrkkisääntönä on hyvä muistaa että harrastuksen on oltava mieluinen sekä koiralle, että omistajalle ja sen tulee olla rentouttava ja sovittava koiran ja omistajan luonteisiin. Hyvä harrastus tuo mukavan lisän normaaliin päivärytmiinne. Ei missään nimessä kannata yrittää harrastaa mitään josta koirasi tai sinä et nauti ja joka tuo stressiä elämääsi. Jos näin tapahtuu, etsi uusi harrastus. Takuu varmasti löydät jotain muuta josta voitte yhdessä nauttia !

Nöffin kanssa voit harrastaa hauskan pidon merkeissa ihan mitä tahansa ja suosittelemmekin teitä kokeilemaan mahdollisimman erilaisia harrastuksia jotta loydatte juuri sen teille sopivan kaikkien niiden joukosta. Mutta jos tiedat pyrkivasi kilpailutasolle asti harrastuksen parissa, kannattaa miettia etukateen muutamaan otteeseen onko juuri SE harrastus nf-koiran rakenteelle ja luonteelle sopiva. Esimerkiksi jo pelkastaan newfoundlandinkoiran koko ja massiivisuus asettaa tiettyja rajoja. Nöffi on jalostettu massiiviseski, isoluiseksi, raskaiden taakkojen vetäjäksi ja tehokkaaksi uimariksi. Sen rakenne ei kestä yletöntä hyppelehtimistä eikä nopeita, tiukkoja käännöksiä ja esimerkiksi suojelun kaksimetrinen este on turhan rankka ylitys nöffin kokoiselle koiralle. Näitä harrastuksia voi siis newfoundlandinkin kanssa harrastaa, mutta ainoastaan helpoitettuna muotona.

Harrastaessa nöffin kanssa on tärkeä myös muistaa ettei newfoundlandinkoira ole palveluskoira eikä paimenkoira. Newfoundlandinkoira on erittäin helposti koulutettava, mutta se vaatii sekä huumorintajua että mielikuvistusta koiran ohjaajalta. On myös hyvä muistaa että vaikka newfoundlandinkoiran toimintanopeus saattaa olla hitaampi kuin viereisen koira, niin koko liikkeen lopputulos on aina se kaikkein tarkein. Ei se ketään haittaa jos luoksetulo on muutaman sekunnin vierustoveria hitaampi, kunhan koira tulee luoksesi.

Entä koulutustyyli?

Pakotus vai porkkana? Koulutustapoja on monia ja positiivisimman koulutustuloksen voit saada vain jos identifioit parhaan, koiralle sopivimman koulutustavan. Itse suosimme pehmeämpää koulutustyyliä, joka perustuu motivointiin eikä pakottamiseen. Kouluttajana sinun on kuitenkin oltava tiukka, määrätietoinen ja johdonmukainen, kuitenkaan olematta pelottava, liian vaativa tai pakottava. Koira ei koskaan opi stressin alaisena.

 

 

(c) Salmelin