Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Pentuesuunnitelmat Lisätietoa pentueista ja rodusta Kasvattimme


 

Larinkallion H-pentue

(s. 17.5.2005 -)
 

Kuvagalleria

Ensimmaisen pentueemme teimme Caprilla (Larinkallion Brysselinblicca) yhdessa Eroksen (Ursinus Velutus Vaya Con Dios) kanssa. Pentueeseen syntyi onnistuneen keinohedelmoityksen ansiosta 6 tervetta mustaa pentua (ja yksi ylisuuri kuollut narttu), joista yhdella tytolla oli valkoinen merkki rinnassa. Pennut rekisteroimme kennel Larinkallion nimiin yhteisesta sopimuksesta Pertti Hartmanin kanssa, silla olihan Capri ensimmainen koiramme! Hartman auttoi meita muutenkin, oli aina puhelin soiton paassa; oli se sitten mista asiasta tahansa kyse.

Pennut varttuivat ensimmaiset vajaa 3 viikkoa omassa rauhassaan yhden meista paivystaessa kokoajan ettei Capri vasymyksissaan rojahtaisi pentujen paalle; ei sita ikina tieda mita voi tapahtua! Sen jalkeen paasivatkin ne jo olohuoneeseemme ja ulos maailmaa tutkimaan. Pennut tottuivat luonamme autoiluun, lentokoneiden aaniin, ulkoiluun, erilaisiin ihmisiin ja yleisiin perhe-elaman aaniin ja tapahtumiin, kaikkeen siivouksesta ruoanlaittoon. Kaikki pennut vaikuttivat vahvahermoisilta ja avoimilta eivat yhtaan arastelleet kun tuntemattomat ihailijat tulivat niita paijailemaan.

 

  Larinkallion Herrasmies "Paavo"Paavo, Larinkallion Herrasmies on nimensa mukaisesti todellinen Herrasmies (isolla Hoolla!). Paavo asustaa yhdessa Jani Vanhasen kanssa Kouvolassa. Paavo on luonteeltaan kekselias ja vilkas, oli sellainen jo pentunakin. Paavolla on kuitenki omat omituisuutensa: se ei syö kinkkua, vaan mielummin tyytyy papanoihin ja vehnäisiin leipiin. Juustokin on niin suuri ihme että, parasta antaa muille, eihän sitä tiedä mitä sivuvaikutuksia siitäkin voi tulla! :-)

Kasvaessaan sille tuli todennakoisesti ylirasituksesta johtuvia kipuja tassuihinsa, mutta pian ne sitten haipyivatkin levon yhteydessa. Paavo on muuten kasvanut hyvin ja tasaisesti komeaksi nuoreksi pojaksi! Paavo tykkaa vedesta, hyppää veneestä mallikkaasti ja vetää suvereenisti veneitäkin rantaan. Paavo on muuten pysynyt terveenä, lukuunottamatta paria hotspottia turkin vaihtuessa muutama vuosi sitten. Selkä vedettiinkin osittain lyhyeen karvaan, jonka jälkeen Septidiniä käyttäen ne paranivat pikaisesti. Turkkikin tuli jo entiselleen muutamassa viikossa.

Paavo on aktiivinen seka lenkeillä, että vedessä. Erityisesti vesileikit ovat mieluisia, kunhan patukka ei kuitenkaan lennä liian pitkälle. Paavo luottaa vieraisiin kuin omaan perheeseensä, se huomattiiin kun Paavo lähti näyttelyreissuille iloisin mielin. Saavuttuaan pitkän viikonlopunreissun jälkeen oli Paavo kuitenkin ihan puhki. Paavo on käynyt kolmesti virallisissa näyttelyissä: Kouvolassa kahdesti sekä Seinäjoen erikoisnäyttelyssä. Kouvolassa Paavo on saanut seuraavat tulokset : EH 2  ja ERI 2 Va-Sert, molemmat hyvillä arvosteluilla. Seinäjoella Paavo sijoittui hienosti avoimen ERI 3, luokassaan oli 17 muuta, joista vain 5 sai ERIn. Paavon veli Bamse (L. Hännänhuippu) sai myös ERIn, sijoittuen viidenneksi. Ei siskollaan Verallakaan huonosti mennyt: ERI 5 (22 muuta, 7 ERIä). Hieno saavutus H-pentueelta!

 

  Larinkallion Huomiongohde "Vera"

Veran paatimme jattaa itsellemme, olimmehan niin jo paattaneet ennen pentujen syntymaa. Valitsimme Veran silla halusimme aktiivisen koiran, tottelevaisuuden ja vesipelastuksen mielessa pitaen. Yksi kriteeri viela Veran valitsemiseen Lotan sijaan oli sen ramapaisyys ja koulutuksen haasteellisuus. Lisää Verasta omilla sivuillaan.

 

  Larinkallion Halinalle "Lotta"

Lotta oli jo pennunta Oikea Prinsessa, mukavuudenhaluinen ja pikemminkin tarkkailija kun taas Vera oli "yksi pojista" aina siella missa muutkin. Tata nykya Lotta on jo vahan aktivoitunut tai ainakin vaikuttaa silta asuessaan muiden veteraanien kanssan Alise Kajulan (kennel Halinalle) luona Kopsassa. Lotta on kaynyt muutamassa nayttelyssa hyvalla menestyksella kuten Helsingin NF erikoisnäyttelyssa 2006, Lotta sai ERIn.

Lotta on erittäin suurikokoinen ja -luinen narttu. Koostaan huolimatta, se on aktiivinen. Omistajien mennessä alakertaan lenkkareita pukemaan, Lotta ei malta odottaa: vuorossa on Pyörälenkki!! Ensimmäiset metrit menevät niin vauhdilla, että omistajilla on vaikea pysytellä mukana! :-)

Lotalla on piiitkä kieli, joka pilkistääkin aina kuvissa. :-) Se on niin pitkä, että jopa saadessaan namin, kestää sen syominen ainakin muutaman hetken. Ensimmäinen askel on aina rullata se sisään. Kieli ei ole kuitenkaan aiheuttanut minkäänlaisia syömisongelmia, lievällä yläpurennalla saattaa olla osuutensa asiaan.

 

  Larinkallion Hurmuripoika "Justus"

Justus asustelee Sillstenin perheen ilona Forssassa. Justus on ollut kaikinpuolin terve ja hyväluonteinen perusnöffi.

 

  Larinkallion Henkivartija "Paavo"

Paavo jai Pertti Hartmanin (kennel Larinkallion) huostaan Nurmijarvelle. Se pentuna kaikkein suurin ja laiskin, hyva ruokahalu silla oli kuitenkin ja aina kun ruokakippaa hieman kolisutti niin taisi ensimmaisena olla kuolaamassa. Tätänykyä Paavo asustelee Brita Mäkelän kanssa Tampereen lähistöllä. Paavo käy vain satunnaisesti näyttelyissä, näyttelyuransa kuitenkin aloitti komeasti ollen erikoisnäyttelyssa ERI 1 + PU4 saaden varasertin!

Paavo käy omistajansa kanssa vanhainkodeissa terapiakoirana ja viihdyttämässä heitä. Luonteeltaan Paavo on erittäin tasapainoinen: ulkona aktiivinen, mutta sisâllâ rauhallinen sohvanvaltaaja. Paavo tykkää uimisesta, ja on ollut turkinkin puolesta terve.
 

  Larinkallion Hännänhuippu "Bamse"

Bamse meni Vaasaan Selänniemen perheeseen. Se oli pentuna vesipeto: oli heti ensimmaisena pulikoimassa vedella taytetyssa hiekkalaatikossa. Sita olisi saanut millaan sielta pois! Tätänykyä Bamse ui merivedessä. Iho-ongelmia Bamsella on ollut, johtuen suureksi osaksi allergioista (pöly- ja varastopunkki, mahdollisesti siitepöly). Niiden kanssa painitaan päivittâin, mutta toivottavasti nykyinen ruokavalio (sekaruoka) ja ajoittaiset Kortisonipiikit estävät suuremmat ongelmat. Muuten Bamse on ollut terve.

Vapaa aikanaan Bamse & co telttailevat. Bamse nukkuu kiltisti teltan etuosassa. Aktiivisuudestaan huolimatta, teltta ei ole ainakaan vielä lähtenyt kävelemään. :-)

Näyttelyissä on Bamsellakin mennyt ihan mukavasti. Erikoisnäyttelyssä Seinäjoella 2007 tuloksena oli mahtavasti ERI 5. Luokassaan oli 17 muuta, joista vain 5 ansaitsi ERIn! Upeaa! Bamse osallistui myös NF kesäleirille ja sen mätsäriin, sijoittuen punaisten toiseksi!

 

 

(c) Salmelin