Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Pentuesuunnitelmat Lisätietoa pentueista ja rodusta Kasvattimme

 

Yleistä pennuista ja pentueista :

 
 

Oletko juuri SINÄ tuleva newfoundlandinkoiran omistaja?  LUE  Minulleko Newfoundlandinkoira?

Pentuja myymme vain koteihin, jotka pitävät yhteyttä ja uskaltavat tarvittaessa kysya apua (ennen kuin on liian myohaista!).
Toivomme yhteydenottoja erityisesti perheiltä, jotka ovat kiinnostuneet niin näyttelyistä kuin vesipelastuksestakin. Niin vasta-alkajia kuin kokeneita konkareita avustetaan kaikkien harrastusten pariin. Kaikki ovat kuitenkin tervetulleita kyselemaan pentueista, toivomme ainoastaan pennuille pysyvaa, rakastavaa, hyvaa perhetta. :-)

Pennut oleskelevat ja asuvat suurimman osan ajastaan olohuoneessamme, jossa ne tottuvat normaaliin perhe-elämään ja -ääniin TV:n moykasta ylialentavien koneiden hurinaan. Pennut ruokitaan raakaruoalla. Toivoisimme etta omistajat jatkaisivat talla menetelmalla, silla se takaa parhaan mahdollisen pohjan terveelle elamalle. Avustamme kuitenkin sopivan ruokamerkin etsimisessa, jos raakaruokinta ei tunnu sujuvan. Pennut totutetaan mm. käsittelyyn, erilaisiin harjoihin ja trimmauspoydalla olemiseen. Vieraat paasevat katsomaan pentuja 3-4 viikon jalkeen. (emme halua pentujen sairastuvan vieraisiin popoihin liian aikaisin) Muut opit sisaltavat mm. ulkonaolemisen, sisasiisteyden aloituksen, autoilun jne..

Pennut luovutetaan aikaisintaan 8 viikon iässä. Pennun mukana omistaja saa paksun paperinipuskan, jonka tarkoitus on neuvoa omistajaa kaikesta maan ja taivaan valilta; ruokinnasta trimmaukseen ja rokotuksiin. Pennun peruskoulutuksesta madotuksiin. Pentu on madotettu ainakin 3 kertaa ja tunnistusmerkitty mirosirulla. Rekisteripaperit ja terveystodistus yhdessa passin kanssa kuuluvat hintaan. Tarpeen mukaan pentu on voitu jo rokottaa.

Tervetuloa tutustumaan koiriimme ennen päätöstänne! :-)

 

Mista pentujen hinta koostuu? 

Pennun hinta on 1500€, poislukien mahdolliset sijoituskoirat tai perinnöllisesti vialliset (väri-, purenta-, yms.) pennut, jotka maksavat 1100€. 1500€ maksaneista pennuista, joille ilmenee perinnöllisiä vikoja 24kk mennessä, palautetaan 400€.

Pennun kauppahintaan sisältyy viralliset lonkka- ja kyynärkuvaukset viiteen ikävuoteen mennessä ja yhden avoimen luokan näyttelyilmoittautumismaksu. Kuvaukset eivätkä näyttelykäynti ole pakollisia, mutta toivottavia. Eli käytännössä siis virallisia lonkka- ja kyynarkuvia vastaan palautetaan 150€ ja näyttelykäynnistä 50€.

Miksi kuvauttaa?

Lonkka- ja kyynärkuvaukset suoritetaan yleensä 24kk jälkeen, kuitenkin usein ennen 5 ikävuotta. Kuvauksissa koira normaalisti nukutetaan, jonka aikana eläinlääkäri ottaa röntgenkuvat lonkista ja kyynäristä samalla kertaa. Kuvaustulos kertoo lonkkamaljan kaarevuudesta, löysyydestä ja auttaa arvioimaan nivelrikon todennäköisyyttä ja vakavuutta ajan kuluessa.

 Pentujen terveys on tärkeä sekä meille, että omistajille. Meille se kertoo pentueen yleisterveydestä ja ohjaa jalostustoimintaa kertomalla subjektiivisen, tilastollisen, arvion pentueesta. Omistajia lonkka-/kyynärkuvat auttavat estämään mahdollisia terveydellisiä ongelmia, ohjaamalla miten toimia ja rasittaa koiraa. Saako hypyttää, pitääkö kuntouttaa..? 


Miksi esittää?

Näyttelyssäkäynnistä saatava kirjallinen arvostelu antaa hyvän kokonaiskuvan koirasta; onko rakenteellisia puutoksia, vai onko kokonaisuus hyvä.  Näyttelyssäkäynti ei ole kuitenkaan pakollista, kuten ei lonkka- eikä kyynärkuvauksetkaan, mutta toivottavia, jatkojalostuksen kannalta.   

Ensimmäisestä pentueestamme kaikki paitsi yksi on käynyt näyttelyissä, neljä on tähän mennessä tehnyt viralliset kuvaukset. Nämä ovat kertoneet meille pentueen terveydestä sen, mitä ei paljaalla silmällä näe ja sen, että pentue oli muidenkin mielestä lähellä rotumääritelmän ihannetta. Näyttelykehät jännittävät usein ensialkajia, joten meidän tuki ja apu on aina saatavilla, niin koiran trimmaamisessa kuin kehässä esittämisessä.  


1000€ kertaa 6 pentua = 6000€?

Newfoundlandinkoirapentujen yleinen hintataso on noin 1000-1700€. Pentueen peruskuluihin kuuluu mm:
 
Asutusmaksu urokselle (noin 1200€)
Vanhempien terveystarkastukset (lonkat ja kyynaret (120-300€), sydan (80€), kystinuria (80€), silmät, polvet yms..)
näyttelykulut/koekulut (50€ per näyttely, 25€ per koe)
puhelinkulut, astutusmatkakulut (hotellit, bensa..)
nartun progesteroniarvojen otto (53€ per kerta, yleensa otto vahintaan kolmesti)
Nartun tiineysultra (80€) tai röntgenkuvaus ennen synnytystä
mahdolliset ylimääräiset eläinlääkärikulut
-> komplikaatiot, keisarinleikkaus, keinosiemennys (mahdollinen tuonti pakastesperma -> pakasteastian tuonti- ja vientikulut, nartun siemennys ja uroksen maksu kaliita!)
pentujen ja emän madotus vähintään kolmesti ennen luovutusta (matolääkkeet 25€/6 tabl, 1tabl/10kg)
emän lisäruokinta (ruokinta voi jopa nelinkertaistua kantoajan lopulla!)
pentujen ruokinta 8 vkn ajan
pentujen tunnistusmerkintä ja rokotukset, lemmikkieläinpassi
pentuetarkastus ennen luovutusta
rekisteröintimaksut
 

Ja tietysti kaikki mitä rahalla ei voi mitata, eli aika ja työ. Työtäkin on yllättävän paljon, pissaa ja sitä kiinteämpää ulostetta alkaa tulla jo melkein korvista ulos kunhan kasvavat ensimmäisten viikkojen ohi. Parin ensimmäisen viikon aikana on jonkun oltava pentujen luona tauotta, vahtimassa, punnitsemassa ja ennen kaikkea varomassa ettei emä astu/makaa pennun päälle. Kunhan pennut kasvavat on sosialistamisen aika: "tervetuloa paijaamaan." ja tietysti pentujen totuttelu mitä erilaisimpiin ääniin television möykästä ohi ajavan roskisauton piippaukseen.

Aikaa ja työtä, jonka kasvattaja tekee voi mitata vain sillä kuinka hyvin pennut on hoidettu ja minkälainen kasvun alku niille on suotu. Pennun omistajan tulee kuitenkin itse muistaa jatkaa tätä tärkeää koulutusta ja sosialistamista läpi koiran elämän.

Kasvattaessaan pentueen, kasvattaja sitoutuu huolehtimaan pennusta syntymästä hautaan.

Edellisestä pentueesta käteemme jäi 20€, jolla kustansimme perheellemme jäätelöt.

 

(c) Salmelin