Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Turkinhoito Käyttäytyminen ja koulutus Turkin värityksen periytyminen Terveys ja raakaruokinta Lisätietoa rodusta ja rodun historia Vesipelastus ja
-koulutus
Sekalaista
 

Turkin öljyäminen:

Turkin kunnossa pito on erittäin tärkeää newfoundlandinkoiralle - vaikket tähtäisikään näyttelyihin. Öljyinen turkki on huomattavasti helpompi pitää puhtaana ja takuttomana, ja se tuntuu ihanan pehmeältä ja terveeltä :-)! Jos nöffisi asuu ulkona tai jos käytte usein lenkeillä savisissa maastoissa, turkki ja varsinkin pitkät tassu- ja häntäkarvat kuivuvat helposti. Turkki muuttuu karkeammaksi ja kuivemmaksi, usein turkin väri muuttuu sen kuivuessa: mustasta tulee ruskeampi, ja tumman ruskeasta vaaleampi. Alla on yksinkertaiset ohjeet turkin öljyämisen saloihin:
 

 1. Tarvitset pullollisen öljyä ja hanskat (tai spray-pullon öljyä varten). Öljyn merkillä tai laadulla ei ole väliä, eli kaupan halvin pullo kelpaa mainiosti.
   
 2. Varmista että turkki on takuton, ja puhalla varmuuden vuoksi kaikki lika pois turkista.
   
 3. Kaada öljyä käsiisi ja hiero turkkiin. Hiero niin paljon öljyä kuin turkki vain imee. Joskus sinun on käytettävä PALJON ennen kuin alat nähdä eroa entiseen. Turkki on valmis kun se kiiltää eikä ime yhtään öljyä. Varsinkin tassujen pitkät karvat sekä häntäkarvat imevät usein huomattavasti enemmän öljyä kuin muu turkki, eli varmista että olet öljynnyt kaiken mahdollisen.
   
 4. Koirasi näyttää nyt järkyttävältä, mutta älä huolestu! Anna turkin imeä öljyä itseensä päivän tai pari. Tänä aikana tarkkaile turkkia, ja jos siltä tuntuu niin lisää öljyä turkin kuiviin kohtiin. Todennäköisesti juuri tassu- ja häntäkarvat kaipaavat lisäöljyämistä.
   
 5. Odotettuasi kärsivällisesti pari päivää (tai jopa puolipäivää, jos koirasi ei malta olla nuolematta itseään—odota kuitenkin vähintään 3-4h)  on aika pestä koira.
   
 6. Pestyäsi koirasi, kuivaa ja harjaa se perusteellisesti. Jos turkki on vielä liian öljyinen (jos kuivaa koiraa silittäessä katesi öljyttyy) kannattaa turkki pestä uudelleen. Jos et aio lähiaikoina käydä näyttelyissä, kannattaa turkki kuitenkin jättää mahdollisimman öljyiseksi.
   
 7. Koirallasi on nyt terve öljyinen turkki !

 

 

(c) Salmelin