Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Turkinhoito Käyttäytyminen ja koulutus Turkin värityksen periytyminen Terveys ja raakaruokinta Lisätietoa rodusta ja rodun historia Vesipelastus ja
-koulutus
Sekalaista

 

Nesteytyksen tärkeys

 

Koiran nesteytys on tuttu juttu koiraharrastajien parissa, vaikkakin liian usein unohdettu. Nesteytys tarkoittaa koiran juottamista ennen suoritusta, jottei nestehukka yllata ja koiran suorituskyky voidaan maksimoida. Eritysesti hiukkaakin lampimammalla ilmalla noffin nesteenkulutus on huomattavan suuri. Usein vasta koiran laahattaessa omistaja tarjoaa sille vetta, joka onkin jo liian myohaista, silla koiralla on jo nestevajaus jota ei enaa hetkessa juottamalla pystyta korjaamaan. Juotetun nesteen kulkeminen nestevajauksesta karsiviin soluihin vie aikaa.

Juottomaarat lienevat yksilollisia ja tietysti myos tapahtuma- ja saakohtaisia. Noffille voi hyvin juottaa ruokansa mukana kesaaamuisin 3-7dl vetta, joka auttaa erityisesti koiria jotka ei helposti juo selviamaan paivan yli ilman nestehukkaa. Koiran nesteytys ennen kisasuoritusta, pidempaa lenkkia tai esimerkiksi ennen kesaista kuumaa koiranayttelya kannattaa aloittaa jo muutamaa paivaa ennen suoritusta. Juoton voi suorittaa esimerkiksi kahdesti paivassa, kunhan se pidetaan 3-4 tuntia ennen suoritusta. Rankka liikunta tai hosaaminen valittomasti nesteytyksen jalkeen ei ole suositeltavaa, vatasalaukunkiertyman vaaran vuoksi.

Jos koira ei juo tarjottua vettä, voit aina lisätä siihen pari tippaa jogurttia, piimää tai öljyä. Tällöin vesi maittaa varmasti!

 

 

 

 

(c) Salmelin