Watercubs & Kivisilmän

työskentelevät näyttelynewfoundlandinkoirat

Esittely Koiramme Uutisia Pentuja Harrastukset Artikkelit Kuvagalleria
Turkinhoito Käyttäytyminen ja koulutus Turkin värityksen periytyminen Terveys ja raakaruokinta Lisätietoa rodusta ja rodun historia Vesipelastus ja
-koulutus
Sekalaista

 

Karvapäivät Valkealassa 2008
 

Ensimmäisen virallisen trimmauspäivän pidimme kesällä 2008 Valkealassa. Osanottajia ei valitettavasti kertynyt suurtakaan maaraa (varmaankin erikoisnäyttely edellisenä päivänä veroitti osansa), mutta hyvinhän se näinkin sujui. Saivatpahan ainakin kaikki perusteellisen kädestä-pitäen opetuksen. :-)

Kävimme ensin koiran alueet läpi tietokoneen PowerPoint ohjelmalla. Se auttoi paremmin hahmottamaan etukäteen mitä leikattaisiin ja miten. Kun vihdoin otettiin sakset käteen, oli jo huomattavasti helpompi seurata slideshow:ta uudestaan ja leikata perässä. Kävimme läpi parhaat trimmausvälineet, harjat, sakset, kammat, yms. jotta jokainen tietaisi varmasti mitä tehdä ja millä. Totesimme mm. että Furminatorista EI ole mihinkään, ja ohennussaksien pitää olla hyvät ja laadukkaat!

Trimmasimme mallipoika-Paavon (Larinkallion Herrasmies) ensin, sitten osallistujat saivat trimmata omat koiransa neuvojemme mukaan. Kysymyksia kysyttiin mukavat määrät ja kaikki osallistujat tuntuivat olevan tyytyvaisia oppimaaraansa ja neuvoihin. 

Trimmauspäivästästä tulisi varmasti kiva perinne.. :-)

  

Kaikki kuvat: Olavi Taskinen

 

 

(c) Salmelin